new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Florentijn Hofman - De Badeend - 2012 - Neerpelt (10) | by Z33 House for Contemporary Art
Back to photostream

Florentijn Hofman - De Badeend - 2012 - Neerpelt (10)

In 2009 en 2010 kondigde de Badeend van Florentijn Hofman de komst van het project kunst in de open ruimte van Z33 aan. Ondertussen heeft Z33 het project “pit” in de open ruimte van Borgloon gerealiseerd. Dat project werd snel een grote publiektrekker, maar word ook internationaal hoog gewaardeerd. De volgende jaren zal Z33 verschillende andere projecten in de open ruimte blijven realiseren.

 

Dit en de organisatie van Manifesta 9 in Genk zorgt deze zomer voor een extra stimulus en aandacht voor hedendaagse kunst in de regio. Er worden tal van tentoonstellingen en presentaties georganiseerd. Op deze Limburgse kunstzomer mag de badeend niet ontbreken.

 

De badeend is een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Ze staat symbool voor grenzeloze verdraagzaamheid. Ze begroet de toeschouwers altijd vriendelijk met een langzaam knikkende beweging. De dobberende eend kent geen grenzen, geen culturele of politieke voorkeuren. De kunstwerken van Hofman verbazen het publiek en confronteren onze dagelijkse beleving met ongewone, opvallende en opzienbarende kunstwerken.

 

De Badeend zal te zien zijn op volgende plaatsen.

 

Lommel 2 tot 17 juli - vijver barrierspark

Neerpelt 18 tot 26 juli - passantenhaven

Bocholt 27 juli tot 2 augustus - fietsersbrug

Hasselt 6 augustus tot 19 augustus - Kanaalkom

 

foto's: Kristof Vrancken

225 views
0 faves
0 comments
Taken on July 22, 2012