new icn messageflickr-free-ic3d pan white
SW In actie, | by Donna Da Yettta - @work & study
Back to photostream

SW In actie,

Actie voor echte banen

6000 medewerkers uit de sociale werkvoorziening hebben dinsdag actiegevoerd in Den Haag, omdat zij willen dat deze plannen van tafel gaan. Ook willen zij dat hun werkgever, de VNG, weer terugkomt aan de cao-tafel. Zij willen echte banen met goede begeleiding, koopkracht en eerlijk pensioen. Zij hebben geen zin om straks in de bijstand te belanden.

 

Zorgplicht moet terug

Staatssecretaris Klijnsma sprak de actievoerders toe. Zij zei dat de sw’ers hun rechten houden. Zij sprak zichzelf daarmee tegen, omdat onlangs is gebleken dat zij de zorgplicht voor de sw’ers uit haar wetsvoorstel heeft geschrapt. Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV: 'Die zorgplicht moet terug. Klijnsma lijkt niets te begrijpen van wat zij aanricht. De zorgplicht voor sw’ers is tegen de afspraak in geschrapt in haar wetsvoorstel. Dat betekent dat mensen met een arbeidshandicap die nu in de sw werken, straks alle risico’s dragen als zij bij een reguliere werkgever gaan werken. Zij moeten juist de zekerheid hebben om hoe dan ook terug te kunnen vallen op een werkplek in een sw-bedrijf. Nu wordt werken bij reguliere werkgevers een enorme gok, omdat het vangnet sw wordt afgebroken.’

 

Gewoon Goed Werk

De FNV wil dat medewerkers met een arbeidshandicap gewoon op een goede manier aan het werk kunnen. 'De FNV is nog niet klaar met de sw. De werkgevers in de sociale werkvoorziening, de Nederlandse gemeenten, stellen zich volstrekt onverantwoord op door de boel zo op slot te zetten. Eerst de beloofde banen voor arbeidsgehandicapten bij de reguliere werkgevers, dan pas afbouw van de sociale werkvoorziening', zei FNV-voorzitter Ton Heerts.

 

Campagnesite gelanceerd

Tijdens de actie is de campagnesite www.ikdoemeedoordesw.nl gelanceerd. Laat zien dat jij meedoet door de sw! Upload jouw foto en teken de petitie!

295 views
0 faves
0 comments
Taken on February 12, 2014