new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Via Làctia-Castell de Zafra | by Ximo Torres
Back to photostream

Via Làctia-Castell de Zafra

La Via Làctia és una galàxia en forma d'espiral (més concretament d'espiral barrada), on es troba el sistema solar. Està formada per més de 200 mil milions d'estels (alguns estudis recents li atribueixen més de 400 mil milions d'estels) iguals o semblants al nostre Sol, i els seus planetes, juntament amb milers de nebuloses. Tot fa suposar que al centre de la Via Làctia hi ha un forat negre supermassiu; tanmateix, és molt difícil que es pugui detectar a causa de la gran densitat d'estels que hi ha a la part central d'una galàxia. Totes les estrelles que veiem en el cel formen part de la nostra galàxia, i són les que formen les agrupacions anomenades constel·lacions.

 

El castell de Zafra és un castell del segle XII al municipi de Campillo de Dueñas, a Guadalajara, Espanya. És castell que destaca pel seu emplaçament en una zona d'escarpada orografia en el qual destaca la torre de l'homenatge edificada sobre l'alt del faralló rocós. Es troba sota la protecció de l'estat general de l'Ordre de 22 d'abril de 1949, i la Llei Núm. 16/1985 del Patrimoni Històric Espanyol i només pot visitar-se el seu exterior.

 

Parcialment restaurat, es conserven part dels murs que van conformar la seva muralla, emmerletada, i reforçada amb torres a les seves cantonades. Al pati d'armes es conserva l'aljub, i la torre de l'homenatge presenta una porta gòtica d'arc ogival. El seu interior disposa una escala de cargol que permet accedir a la terrassa superior.

 

1,518 views
17 faves
1 comment
Uploaded on June 20, 2017