flickr-free-ic3d pan white

SNCF X73626 @ Floirac

Bij deze verlaten we definitief het departement 'Dordogne' (met de Périgord) en trekken we richting departement 'Lot', meer bepaald naar de Haut-Quercy!

 

Nadat we op maandag 23 juli vanuit Martel een fantastische stoomrit hadden gemaakt aan boord van de Chemin de Fer Touristique du Haut-Quercy (www.trainduhautquercy.info/) met adembenemende uitzichten op de rivier Dordogne, maakten we nog een extra autoritje naar de Cirque de Floirac (cirque = keteldal). En ja hoor... ook langs de rotswanden van dit keteldal loopt een spoorlijn ;-)

 

Na heel wat gekronkel langs de wanden van de cirque om het hoogteverschil te overbruggen tussen de hoogvlakten van het 'Parc Naturel Régional des Causses (= hoogvlakte) du Quercy' enerzijds en de vallei van de Dordogne anderzijds, bereikt deze Baleine (deze keer in de kleuren van de Région Midi-Pyrénées) hier om 20u07 het - gesloten - station van Floirac! Wie van hieruit immers de trein wil nemen, moet namelijk de taxi bellen en wordt dan naar het naburige Saint-Denis-lès-Martel gebracht (een goede 6 kilometer noordwaarts)!!

 

Over een goede twee kilometer zal onze TER echter de Dordogne overbruggen via een metalen brug, gebouwd door Gustave Eiffel (en wie met de taxi gaat... tja, die mist dat natuurlijk wel...)!

---

La "Balleine" X73626 en livrée de la région Midi-Pyrénées avec un TER de Figeac à Brive-la-Gaillarde, vu à Floirac (Haut-Quercy) après son passage du Cirque de Floirac!

2,274 views
11 faves
10 comments
Taken on July 23, 2012