new icn messageflickr-free-ic3d pan white
SNCF 115004 @ Fossoy | by Wouter De Haeck
Back to photostream

SNCF 115004 @ Fossoy

Een vijftal minuten na doortocht van de TER naar Bar-le-Duc, voegden mijn neef en broer zicht terug bij mij ;-). Oef... ik moest dus niet beginnen liften om thuis te geraken ;-)

 

Neen hoor, neef en broer kwamen terug naar mijn plekje omdat ook onze volgende foto daar gemaakt zou worden. Deze overweg leidt trouwens niet alleen naar de velden langs de kant van de Marne maar ook naar één of ander monument ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Het geheel wordt gekruid met een tweetal Franse vlaggen.

 

Het was er aangenaam wachten op de volgende TER richting Parijs in de schaduw van een aantal bomen. Slechts één keer werden we opgeschrikt door het belgerinkel van de overweg (een losse loc richting Chalons-en-Champagne) alvorens de verwachte TER er aankwam. Aan kop opnieuw een BB15000 in Grand Comfort-kleuren!

 

Op het eerste gezicht lijkt dit een normale TER, zoals er zovelen rijden tussen Paris en Chalons-en-Champagne (en vice versa). Maar om één of andere reden was die trein op dinsdag 20 augustus speciaal want beperkt tot Chateau-Thierry en ten op zichte van de normale dienstregeling verlaat met een tiental minuten, waardoor er in laatstgenoemd station geen onmiddellijke aansluiting richting Parijs werd aangeboden: geen wonder dat er niet veel volk in de trein zat.

 

Bovendien vraag ik me nog steeds af waarom deze constructie werd opgezet: het is duidelijk dat de rit daarna ledig verder gezet werd naar Parijs, waarom dan niet met reizigers? De wegen van de SNCF zijn blijkbaar nog ondoorgrondelijker dan die van onze eigenste nationale spoorwegen.

---

Ce TER en direction de Chateau-Thierry (oui, ce jour-là, ce train roulait jusqu'à Château-Thierry, et pas vers Paris) passe au PN à Fossoy.

 

Fossoy (Picardie, Aisne). Artère Paris Est - Strasbourg. Mardi, 20 aout 2013 - 13h03.

 

---

At the same level crossing in Fossoy (as also seen on the previous photo), you can see a TER to Château-Thierry! It was a bit strange that this train wasn't moving to Paris, but yeah ... probably this was a French intention ;-)

 

Fossoy (Picardie, Aisne). 20 August 2013 - 1:03 PM.

7,939 views
74 faves
23 comments
Taken on August 20, 2013