Feest Vrijzinnige Jeugd Brugge 2017
Vrijzinnig Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Brugge op zondag 14 mei

In Brugge werden het Vrijzinnig Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd gevierd op zondag 14 mei in het Concertgebouw.

Voor heel wat kinderen uit de regio Brugge die Niet-Confessionele Zedenleer volgen op school was zondag 14 mei een bijzondere dag want dan vierden zij hun Vrijzinnig Lentefeest en hun Feest Vrijzinnige Jeugd in het bijzijn van ouders en familie in het Concertgebouw.

Het Vrijzinnig Lentefeest is er voor de 6-jarigen en het Feest Vrijzinnige Jeugd voor de 12-jarigen. De feesten zijn opgebouwd vanuit vrijzinnig humanistische waarden en er wordt meestal vertrokken vanuit een hoofdthema, dat elk jaar anders is. Het is telkens een bijzondere belevenis voor de kinderen.

In Brugge worden de feesten georganiseerd door de Oudervereniging voor Moraal (HVV/OVM, Humanistisch Vrijzinnige Vereniging) i.s.m. leerkrachten zedenleer (NCZ). Dit jaar namen 102 kinderen uit het 1e leerjaar deel aan het gemeenschappelijk feest in Brugge en 101 kinderen uit het 6e leerjaar. Meer info en foto’s via www.vrijzinnigbrugge.be
53 photos · 35 views