Официјална посета на премиерот Зоран Заев на Република Словенија
Премиерот Заев и делегацијата на Република Македонија, во состав Оливер Спасовски, заменик претседател на владата и министер за внатрешни работи, Крешник Бектеши, министер за економија, Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Едмонд Адеми, министер без ресор, задолжен за дијаспора и Виктор Димовски, државен секретар во Министерството за надворешни работи, ќе бидат примени со највисоки државни почести во Владата на Република Словенија во понеделник, на 13 ноември.
90 photos · 167 views