new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Hiking down to the Friesenbergsee in Hochgebirgs Nature Park | by B℮n
Back to group

Hiking down to the Friesenbergsee in Hochgebirgs Nature Park

© all rights reserved by B℮n

 

Please take your time... to View it large on black

 

At the Hintertux Glacier Austria's only all-year-round ski resort you hit the heights: Ski runs as far as you can see and fantastic panoramic views from the dolomites to the Zugspitze, Worldcup-Halfpipe, Funpark and beautiful sunterraces. A fascinating spectacle of nature and sports, guaranteed to arouse indescribable feelings in every skier, carver, snowboarder, tourist, hiker or sunbather. The glaciers are accessed by gondola and chair lifts and are used as a glacier skiing region all year round. At its highest point the ski region reaches a height of 3,250 m in the saddle between the peaks of the Gefrorene-Wand-Spitzen.Three large gondola lifts have been built: the so-called glacier buses Gletscherbusse where the gondolas are suspended on two steel cables and are able to carry 24 people each. The Gletscherbus 3 is the highest cable car system using two cables in the world. In all there are 18 lifts to transport winter sports tourist and other visitors from the Hintertux valley station up to the glacier.

 

A photo of the friezenberg lake. The Friesenberghaus is a refuge of the German Alpine Association (DAV) in the Zillertal Alps at an altitude of 2,498 meters in the Austrian province of Tyrol and also a milestone of the Berlin High Trail, which leads among other things, to the Olpererhütte, about 2 hours away.

 

Hintertuxer Gletscher is de touristische naam voor een tweetal gletsjers, de Gefrorene-Wand-Kees en de Riepenkees, gelegen bij het plaatsje Hintertux in het Tuxertal, een zijdal van het bekende Zillertal in het district Schwaz. De gletsjers vormen het einde van het Tuxertal. Het ijs van de Gletsjer is op bepaalde plekken maximaal 120 meter dik en de gletsjer heeft een lengte van circa 4 kilometer. Elk jaar schuift de gletsjer rond de 40 meter naar beneden. De hoogste berg van de Tuxer Kamm is de Olperer, met een hoogte van 3.476 meter. Het hoogste punt waar men naartoe kan reizen per kabelbaan is 3.250 meter hoog. De gletsjer is het enige skigebied in Oostenrijk, en samen met het skigebied van Zermatt in de wereld, waar men het hele jaar terecht kan om te gaan skiën. Door middel van de kabelbaan Gletscherbus I, II en III en de overige liften wordt de wintersporter naar boven gebracht. Gletscherbus III staat bekend als de hoogste twee-kabel-kabelbaan van de wereld. De bouw begon in 1999 en eindigde in maart 2000. De kabelbaan moest de allereerste stoeltjeslift van de wereld op gletsjerijs gaan vervangen, omwille van de capaciteit. De kabelbaan is gebouwd door Doppelmayr, de grootste kabelbanenfabrikant van de wereld. De bouw was ook niet makkelijk te noemen omdat men de Gefrorene Wand in één keer, vanaf de Tuxer Fernerhaus, wilde bereiken. Tegenwoordig gaat de kabelbaan door het leven met de slogan Spectaculairste kabelbaan van de Alpen. Vandaag de dag geldt de gondel als één van de innovatiefste en spectaculairste skiliften en stijgt van 2600 m naar 3250 meter in zo'n 5 minuten. Bovenop de gletsjer is er in de zomer rond de 18 kilometer piste geopend. Vanaf de top een prachtig uitzicht op de Friezenbergsee. Het Friesenberghaus is een toevluchtsoord van de Duitse Alpen Vereniging (DAV) in de Zillertaler Alpen op een hoogte van 2498 meter in de Oostenrijkse provincie Tirol.

 

33,970 views
107 faves
100 comments
Taken on July 21, 2010