new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Purple sensation | by B℮n
Back to photostream

Purple sensation

These are Alliums. Purple sensation standing out. Many varieties of alliums are available. They are the ornamental cousins of onions, garlic, and chives. They are late spring blooming. Alliums are also called poor man's garlic. Photo taken in Hillegom @ The Netherlands.

 

Allium is familie van de ui. Hij komt in zeker 500 soorten voor. De één nog mooier van tint en aparter van vorm dan de andere. Als snijbloem wordt de allium wel gebruikt, maar lang niet alle bloemen zijn geschikt voor binnen, wel vanwege de kleuren, maar als het huis de hele dag naar uien ruikt zijn de de prachtige kleuren toch snel zat. Maar wilt u ze vers op vaas, dan kan dat wel. De uiengeur hoeft geen bezwaar te zijn, want die verdwijnt wanneer de vers gesneden bloemen even in heel koud water worden gezet. Ze zijn ook ideaal voor het maken van kleur- en hoogtecombinaties in de border. Grote paarse en kleine roze bolbloemen.

De Aliums in de tuin vallen op met hun lange stelen en paarse bolle bloemen. Ze blijven zelfs met veel wind en regen fier rechtop staan. De bloemen lijken allemaal kleine sterretjes op steeltjes die een bolle bloem vormen. Na de bloei zijn de groene en later bruine zaadbollen nog lang decoratief in de tuin. Ze zijn er in verschillende kleuren paars van licht naar donker purper. Ook de grootte van de bolle bloemen is van klein naar groot.

45,789 views
560 faves
324 comments
Taken on June 25, 2007