Summertime joy at St. Bartholomä

Newer Older

© all rights reserved

Please take your time... and enjoy it large on black

The Königssee is a lake located in the extreme southeast of the German state of Bavaria, near the border with Austria. It's all part of the Berchtesgaden National Park. Located at a Jurassic rift it was formed by glaciers during the last ice age. It stretches about 7.7 km. The lake similar to a fjord is surrounded by steeply rising flanks of mountains up to 2700 m. The lake is noted for its clear water and is advertised as the cleanest lake in Germany. For this reason, only electric driven passenger ships, rowing and pedal boats have been permitted on the lake since 1909. Due to its picturesque setting, the lake and surrounding parklands are very popular with tourists and hikers. In addition, the lake's position surrounded by sheer rock walls creates an echo, which is known for its clarity. St. Bartholomä, a famous pilgrimage church with a small inn nearby, is located on a peninsula about halfway down the western lakeshore. It named for Saint Bartholomew the Apostle Bartholomäus in German. A first chapel at the lake was built in 1134 from 1697 onwards it has been rebuilt in a Baroque style with a floor plan modelled on Salzburg Cathedral, two onion domes and a red domed roof. St. Bartholomä and the southern edge can only be reached by boat or via hiking trails up the surrounding mountains.

It seems like summertime joy but actually Samantha is running away from an irratating bee. Photo taken in St. Bartholomä at the Königssee - Germany.

De Königssee is een meer in het uiterste zuidoosten van de Duitse deelstaat Beieren, nabij de grens met Oostenrijk. Het is het diepste meer van Duitsland, met een maximale diepte van 190 m. De Königssee is 7,7 km lang. Vrijwel heel het meer ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden. Het landschap is vandaag de dag nog net zo onberoerd en betoverend als in de tijd van de koningen. Omgeven door hoge rotswanden ligt de smaragdgroene Königssee als een fjord temidden van de Beierse Alpen. De bedevaartskerk St. Bartholomä met zijn rode koepeldaken, het symbool van de Königsee, is enkel per electroboot bereikbaar. Wanneer de stuurman tijdens de overtocht op zijn trompet blaast, klinkt de wereldberoemde echo van de Königssee, de melodie wordt enkele seconden herhaald – verder heerst hier een heerlijke rust. De rode koepeldaken en uivormige torenkoepels sieren de buitenkant, het interieur van de barokke kerk is een weerspiegeling van de Salzburger Dom. Als in een prentenboek ligt de bedevaartkerk voor het bergpanorama van de Watzmann op een landtong in de smaragdgroene Königssee. De berg als legende omgeven van sagen. De fascinatie van de bergen is zelden duidelijker als bij het symbool van het Berchtesgadener Land. De beroemde oostwand van de Watzmann, die met zijn 1800m - vertikaal de hoogste rotswand van de Alpen is. De wand is steeds opnieuw een uitdaging voor veel bergbeklimmers. Het water van de Königssee is het schoonste meer van Duitsland en voldoet aan de kwaliteiten van drinkwater. Steile rotsen, donkere wouden, wilde ravijnen en gletsjers, maar ook bekoorlijke almen en liefelijke dalen. Flora en fauna worden in Duitsland's nationaalpark aan hun lot overgelaten. De bezoeker beleeft een andere bijna vergane wereld, die hier in stand gehouden en wetenschappelijk onderzocht wordt. Zo bewaren ze hier het heden een stuk verleden voor de toekomst. Het is wat mij betreft vrijwel het mooiste meer van de Alpen en zeker het mooiste van Duitsland.

newlune, Ferdi's - World, and 79 other people added this photo to their favorites.

View 20 more comments

 1. gicol 57 months ago | reply

  beautifully captured and composed!!!!


  I saw this in the 50+ Faves group and Faved it.

 2. Leila Cintra 57 months ago | reply

  Fantastic photo Ben... great composition !
  very well done..
  have a nice weekend my friend.

 3. Carl Chen 57 months ago | reply

  What a lovely shot Ben!! : )

 4. Leonardo Martins 57 months ago | reply

  Super action there, Ben!

 5. Exitthegrey 57 months ago | reply

  Machtig om naar te kijken, Ben !
  Wat een leuk bijkomstigheid is, is ( je dochter volgens mij?) de kleding van het meisje op de voorgrond in dezelfde tinten als die mooie gewelvde daken !!!! Super plaat weer, Ben !

 6. adric1010 57 months ago | reply


  I saw this in the 50+ Faves group and Faved it.

  preview:

  I saw this in the 50+ Faves group and Faved it.

  OPTION ONE:

 7. msdstefan 57 months ago | reply

  Faved !! this is Sublime
  I saw this in FavTop+20-49and I faved it !!!


  I saw this in the FavTop+20-49 Award

  Please Remember post 1, give 2 Faves and awards

 8. raincloudkissrainbow 57 months ago | reply

  Green green grass, feel so good to see it!

 9. ╰⊰✿Shiva✿⊱╮ 57 months ago | reply

  Just lovely.......!!!!
  ~~

 10. Deborah Valentin 57 months ago | reply

  the presence of this beautiful child skipping in the grass makes this photograph all the more stunning...

 11. Dave Arnold Photo 57 months ago | reply

  gold
  .
  This is gold!! We will wait for you, when you reach the 50 Faves at
  The Master Light Painter 50 + Faves good luck!

 12. Frank Fullard 57 months ago | reply

  Stunning shot!

 13. Koenigsee2013 56 months ago | reply

  Dies ist meine Lieblings Kirche aller Zeiten, und sobald Sie diese majestätischen Schönheit, die Sie nie vergessen, dass es siehe, haben Sie es schön, erfasst ein instant Favorite

 14. Daniel Mennerich 48 months ago | reply

  A well done photo shot, I like it!


  Precious thing of the past.
  "History

 15. agedsenator 40 months ago | reply

  Awarded !! this is Sublime
  I saw this in FavTop50+ and I faved it !!!


  I saw this in the FavTop50+ Award

  Please Remember post 1, Fav and Award 2

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts