new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Most beautiful smaragd coloured Königssee | by B℮n
Back to group

Most beautiful smaragd coloured Königssee

© all rights reserved

 

Please take your time... and enjoy it large on black

 

Salet Moraine is a place located at the end of the Königssee. The nature is protected. Behind the trees there a smaller Obersee lake. No this place is not for sale. The Königssee is a lake located in the extreme southeast of the German state of Bavaria, near the border with Austria. It's all part of the Berchtesgaden National Park. Located at a Jurassic rift it was formed by glaciers during the last ice age. It stretches about 7.7 km. The lake similar to a fjord is surrounded by steeply rising flanks of mountains up to 2700 m. The lake is noted for its clear water and is advertised as the cleanest lake in Germany. For this reason, only electric driven passenger ships, rowing and pedal boats have been permitted on the lake since 1909. Swimming is allowed but no fishing. Due to its picturesque setting, the lake and surrounding parklands are very popular with tourists and hikers. In addition, the lake's position surrounded by sheer rock walls creates an echo, which is known for its clarity. St. Bartholomä, a famous pilgrimage church with a small inn nearby, is located on a peninsula about halfway down the western lakeshore. St. Bartholomä and the southern edge can only be reached by boat or via hiking trails up the surrounding mountains.

 

Photo of Salet Moraine surrounded by the highest Rocks the most beautiful smaragd coloured Königssee situated midst of the most beautiful mountain area of the Alps - Germany. It's the cleanest lake in Germany. The Königssee-Fleet invites you to a very extraordinary adventure, which you will never forget.

 

Salet Moraine is Alpenhuis gelegen aan het einde van de Königssee. De natuur is beschermd en achter de bomen ligt de kleinere Obersee. Nee, deze plek is niet te koop. De Königssee is een meer in het uiterste zuidoosten van de Duitse deelstaat Beieren, nabij de grens met Oostenrijk. Het is het diepste meer van Duitsland, met een maximale diepte van 190 m. De Königssee is 7,7 km lang. Vrijwel heel het meer ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden. Het landschap is vandaag de dag nog net zo onberoerd en betoverend als in de tijd van de koningen. Omgeven door hoge rotswanden ligt de smaragdgroene Königssee als een fjord temidden van de Beierse Alpen. De bedevaartskerk St. Bartholomä, het symbool van de Königsee, is enkel per electroboot bereikbaar en ligt schilderachtig op een schiereiland omgeven door de Watzmann Ostwand. De berg als legende omgeven van sagen. De fascinatie van de bergen is zelden duidelijker als bij het symbool van het Berchtesgadener Land. De beroemde oostwand van de Watzmann, die met zijn 1800m - vertikaal de hoogste rotswand van de Alpen is. De wand is steeds opnieuw een uitdaging voor veel bergbeklimmers. Het water van de Königssee is het schoonste meer van Duitsland en voldoet aan de kwaliteiten van drinkwater. Er mag niet worden gevist maar wel worden gezwommen. Steile rotsen, donkere wouden, wilde ravijnen en gletsjers, maar ook bekoorlijke almen en liefelijke dalen. Flora en fauna worden in Duitsland's nationaalpark aan hun lot overgelaten. De bezoeker beleeft een andere bijna vergane wereld, die hier in stand gehouden en wetenschappelijk onderzocht wordt. Zo bewaren ze hier het heden een stuk verleden voor de toekomst. Het is wat mij betreft vrijwel het mooiste meer van de Alpen en zeker het mooiste van Duitsland.

    

40,227 views
232 faves
236 comments
Taken on July 16, 2010