flickr-free-ic3d pan white

In contact with a young Elk

Sweet Valentines kisses from Moose ;-)

 

Moose is in the deer family. The same animal is called the Elk in Europe. The Elk is considered the national animal of Sweden and Norway. In both countries it is often, probably because of the crown-like shape of its antlers, referred to as "the King of the forest". European rock drawings and cave paintings reveal that the elk or moose has been hunted since the Stone Age.

 

Photo taken in Vassfaret Bjørnepark - Norway. Vassfaret is a forest valley between Hallingdal and Valdres. It is about 30 km long, with large lakes and rivers with remnants from the timber floating era. In Vassfaret Bjørnepark (Bear Park) there are 7 bears in an area of 40.000 sq. meters. As you can see there are mooses as well ;-).

 

De eland is een zeer groot dier met een opmerkelijk grote snuit. De eland leeft voornamelijk van scheuten en twijgen van bomen als de grove den.

De eland komt voornamelijk voor in bosachtige streken en aangrenzende open gebieden als bergweiden en grasvelden. Hij zoekt graag landbouwgebieden op om er zich te voeden met knollen en granen. De eland heeft een voorkeur voor meer drassige streken als riviervalleien en meren. De eland is een goede zwemmer en is regelmatig in het water te vinden. Hij zal in het water gaan om daar voedsel te zoeken. Voor moeilijker bereikbaar voedsel zal hij zelfs duiken. 's Winters komt hij in droger gebied voor.

18,908 views
136 faves
131 comments
Taken on February 15, 2008