new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Gone Fishin' | by B℮n
Back to group

Gone Fishin'

Sorry , I'm gone fishin'...

 

Ilpendam is a village in the Dutch province of North Holland. It is a part of the municipality of Waterland. Ilpendam have arisen in the 12th centuries. A dam was built in the little river the Ilp which explains its name.

 

Ilpendam is such lovely small town where all people still greet you. Walkers on the dike or fishermen enjoy their free Sunday morning. Still a little morning fog above the small river the Ilp.

 

Ilpendam is een dorp in de gemeente Waterland, in de provincie Noord-Holland.

Ilpendam is in de 12e eeuw ontstaan, toen een dam werd gelegd in het riviertje de Ilp. De naam is hiervan afgeleid. Tot 1991 was Ilpendam een zelfstandige gemeente. In dat jaar werd het grondgebied deels bij de gemeente Waterland gevoegd, en deels bij de gemeente Landsmeer. Rond 1850 vormden de vele wateren in Waterland de belangrijkste transportwegen voor (inter)lokaal vervoer van personen, vee en goederen. Daarnaast vervulden de wateren een rol in de afwatering. Evenals de andere dorpen is Ilpendam ontstaan als een ontginningsnederzetting. Met windmolens kwam de afwatering tot stand en konden stukken land in cultuur gebracht worden.

44,768 views
798 faves
553 comments
Taken on January 28, 2008