new icn messageflickr-free-ic3d pan white
atelier Delfshaven // doorsnede | by Steven van der Goes architecten bna
Back to photostream

atelier Delfshaven // doorsnede

Dit woon-winkelpand in Historisch Delfshaven, daterend uit 1912, is met oog voor de historische details hoogwaardig gerenoveerd. Alle gevels zijn voorzien van gevelisolatie. Aan de hand van bouwhistorisch onderzoek zijn winkelpui, voordeuren en schuiframen gereconstrueerd en voorzien van isolerend (monumenten)glas. De oorspronkelijke roedeverdeling is daarbij weer in ere hersteld. In het interieur is een aantal ontbrekende gipsornamenten teruggebracht.

 

In de winkelruimte op de begane grond is een representatieve, dubbelhoge bedrijfsruimte gecreëerd door een in de jaren zeventig aangebrachte tussenvloer weer te slopen. Aan een 6 meter lange tafel, gemaakt van vrachtwagenvloerdelen, zijn wisselwerkplekken gecreëerd voor startende ondernemers.

 

fotografie: Ossip van Duivenbode

573 views
1 fave
0 comments
Taken on May 30, 2011