" ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΟΙ" - 70 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΗΕ. 1945 -2015 ('Εκθεση Photokina)
Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν

Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

Με χαρά σας καλωσορίσω στην έκθεση φωτογραφίας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Εμείς οι Λαοί..»

Η έκθεση πήρε το όνομά της από τις πρώτες λέξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: «Εμείς οι λαοί».

Οι εικόνες εστιάζουν στον άνθρωπο. Προσφυγόπουλα, εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια, κυανόκρανοι στην πρώτη γραμμή μίας ένοπλης σύγκρουσης, αφανείς ήρωες που εργάζονται στο παρασκήνιο, όλων οι ιστορίες έχουν κοινό θέμα:

Τον θρίαμβο της ελπίδας και της ειρήνης επί της δυστυχίας και τη μισαλλοδοξίας.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από μια κοινή προσδοκία για ένα ασφαλέστερο, δικαιότερο και λαμπρότερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Καθώς πλησιάζουμε φέτος στην 70η επέτειο του Οργανισμού, γνωρίζουμε περισσότερο από ποτέ ότι η επίτευξη αυτού του οράματος απαιτεί την υποστήριξη όχι μόνο των κυβερνήσεων, αλλά και των ανθρώπων παντού στον κόσμο.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποδίδει μεγάλη σημασία στη δύναμη της φωτογραφίας που συνδέει και συγκινεί τους ανθρώπους με πρωτόγνωρους τρόπους, ειδικά σε αυτή την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της παγκόσμιας αλληλοσύνδεσης.

Μέσα από τις εικόνες της έκθεσης, ελπίζω να μάθετε περισσότερα για το τι κάνει ο ΟΗΕ και γιατί είναι σημαντικός.

Πάνω απ' όλα, ελπίζω ότι θα σας εμπνεύσει για να δράσετε για αυτό που βλέπετε για να βοηθήσετε τα Ηνωμένα Έθνη να οικοδομήσουν ένα καλύτερο κόσμο για όλους.
71 photos · 2,567 views