Semifinal del Concurs Presenta la teva Tesis en 4 minuts
Iolanda Nicolau Lapeña, estudiant del programa de doctorat Ciència i tecnologia dels aliments de la Universitat de Lleida, representarà la UdL en la final de la tercera edició del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts, organitzat la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i les universitats catalanes, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Movistar Centre.

La doctoranda del departament de Tecnologia d'aliments de la UdL ha estat la guanyadora en la semifinal local que ha tingut lloc aquest matí al Saló Víctor Siurana de la UdL i on hi han participat tretze doctorands més (set noies i sis nois), nou més que en la passada edició.

Nicolau ha presentat en 4 minuts la tesi que està realitzant: "Mejora de la calidad e inocuidad de vegetales mediante procesos tecnológicos innovadores", que dirigeixen les investigadores de la UdL, Inmaculada Viñas Almenar, i de l'IRTA, Ingrid Aguiló Aguayo. És un estudi iniciat el juliol del 2018 sobre com mantenir la qualitat i la seguretat de fruites i hortalisses, tallades o senceres, amb mètodes alternatius com ara compostos de plantes, ultrasons o raigs ultraviolats. La tesi s'emmarca dins els projectes de la UdL i l'IRTA, respectivament FRESAFE i AGRIMAX.
42 photos · 17 views