_evening_fire

  Newer Older

  ... lago di coldonazzo

  ✈︎ armandogalonso.com, olym., and 36 other people added this photo to their favorites.

  1. coastwalker 14 months ago | reply

   Das kann sich sehen lassen.

  2. ploh1 14 months ago | reply

   ein imposanter himmel, sehr schön.

  3. Uli He - Fotofee 14 months ago | reply

   stark.... So ein Leuchten.

  4. firlie-de 14 months ago | reply

   Heute hier morgen da, Du machst wie immer ganz schön Strecke ..

  5. OR_U 14 months ago | reply

   glorious! well done!

  6. Truus 14 months ago | reply

   wow..geweldig Uli..

  7. Truus 14 months ago | reply

   Uli...die andere is niet goed...deze was het..

   Maandag - heenreis
   Na de koffie in Asten rijden we naar Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting.

   Dinsdag - Meer van Bled

   +1
   Via Oostenrijk bereiken we het beroemde Meer van Bled. In het midden van dit meer ligt het kleine fotogenieke eilandje met de beroemde kerk. U heeft de mogelijkheid om dit eiland met een traditionele ‘pletna-boot’ te bezoeken (optioneel, kosten ca. € 14 p.p.). Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Kranj waar we de komende 3 nachten verblijven.
   Woensdag - Ljubljana

   +1
   Laat u verrassen door het authentieke Ljubljana. Deze duizend jaren oude barokstad ligt ingeklemd tussen een slingerend riviertje en de burchtheuvel, van waar het trotse kasteel de stad bewaakt. Bezienswaardig zijn onder meer het kasteel, de Drakensbrug, de Robbafontein, het Franciskanerklooster en het Nationaal Museum. De stad is verder rijk aan kronkelige straatjes en leuke pleintjes en loont zich dus uitstekend voor een leuke wandeling. U kunt er bovendien alle dagen de markt bezoeken of wandelen door de fraaie botanische tuin.
   Donderdag - Grotten van Postojna
   Bezoek het meest indrukwekkende en grootste grottencomplex van Europa. Het is zo groot dat we per treintje door het grottenstelsel rijden. Onderweg stoppen we om de mooiste druipsteenformaties te zien. Goede schoenen en warme kleding zijn aan te raden (ca. € 20 p.p.)
   Vrijdag - naar Kroatië
   We verruilen Slovenië voor Kroatië. De komende 5 nachten verblijven we in Sibenik, fraai gelegen aan de Adriatische Kust.
   Zaterdag - Sibenik

   +1
   Vrije dag. Geniet u van zon, zee en strand of trekt u eropuit om Sibenik te verkennen? De stad bestaat al sinds 1066 en t rekpleister van deze plaats is de spierwitte St. Jacobkathedraal, volledig opgetrokken uit steen van de eilanden Brac, Korcula, Rab en Krk. Hoe goed u ook zoekt, u vindt er geen spijker, hout of ander bevestigingsmateriaal! Dwaal over romantische pleinen en door smalle straatjes, langs kerken en oude forten.

   Zondag - Nationaal Park Krka

   +1
   Beleef een van de mooiste natuurparken van Kroatië: Krka. Hier kunt u optioneel een boottocht maken (ca. € 15 p.p.). U vaart door spectaculaire canyons, met onderweg o.a. zicht op de 45 m hoge Skradinski Buk waterval. Het park is ook te voet te verkennen. Op de terugweg bezoeken we Etnoland Dalmati. Een soort openluchtmuseum waar u o.l.v. een plaatselijke gids kennis maakt met de tradities en gebruiken van het vroegere Dalmatië (ca. € 15 p.p.)
   Maandag - Zadar & Nin

   +1
   Vandaag verkennen we het op een schiereiland gelegen Zadar. Deze voormalige hoofdstad van Dalmatië behoorde eens tot Italië. Dat is duidelijk te merken aan de rechte straten, het forum en op het grote plein, zo typisch voor de Romeinse tijd. Een historisch stadshart met Romaanse kerken, paleizen, romantische straten, middeleeuwse muren, indrukwekkende poorten een aangenaam mediterraan sfeertje… wat een charmante stad. Dan naar Nin, een van de oudste plaatsjes aan de Adria. Het oude centrum ligt op een eiland en is door middel van twee stenen bruggen verbonden met het vaste land. Het centrum is klein, maar sfeervol, met vele tavernes.
   Dinsdag - Split & Trogir

   +1
   Vandaag is het tijd voor Split, de beroemde 'witte' stad. Begin 4e eeuw gaf de toenmalige Romeinse keizer Diocletianus opdracht om een paleis te bouwen. Na zijn aftreden betrok Diocletianus het paleis en bleef daar wonen tot zijn dood. Het paleis is een unieke combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw en staat daarom sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het paleis vormt het hart van de stad Split, waar nog veel meer kastelen, paleizen, kathedralen en musea te bewonderen zijn. Split is bovendien een heel gezellige stad, met vele leuke winkeltjes en terrasjes. Ook Trogir, een prachtige stad in de provincie Split-Dalmatië, ademt één en al historie uit. Wandelt u vooral eens door de haven en de nauwe straatjes van de sfeervolle oude binnenstad, die gelegen is op een schiereilandje en in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!
   Woensdag - via Plitvice naar Slovenië

   +1
   Op weg naar Maribor bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Het park bestaat uit 16 meren die door middel vanen maar liefst 90 watervallen met elkaar zijn verbonden. En ziet u de verschillende kleuren? Diepblauw, smaragdgroen, grijs, aquablauw… de mineralen in het water en de lichtinval van de zon zorgen voor een bont kleurenpalet. Houten wandelpaden brengen ons langs de mooiste meren. Deze meren dragen namen gebaseerd op oude volksverhalen. Zo woonde er vroeger een monnik in de grot bij het Kaluerovacmeer en zou er in het Gavonacmeer een schat verstopt liggen. Een uitbundige flora, bruine beren, lynxen en zo’n 120 vogelsoorten, wat een natuurpracht! Geheel terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst.
   Entree en gidskosten exclusief, ca. € 20 p.p. (juli en augustus ca. € 30 p.p.)
   Donderdag en vrijdag - terugreis

  8. l--o-o--kin thru 14 months ago | reply

   Truus ...vielen dank für die infos, truus

  9. Luís Henrique Boucault 14 months ago | reply

   Very nice shot! Well done!

  10. renschmensch 14 months ago | reply

   Sehr beeindruckend Uli!

  keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts