new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Luipaard jong_DSC_3673 | by Travel4Two
Back to photostream

Luipaard jong_DSC_3673

Zo hier heeft iedereen natuurlijk op zitten wachten;-) Wij op safari naar Kenia dan moet je natuurlijk wel roofdieren zien en niet alleen maar vogels en apen.

 

Dit was nog een leuk verhaal:

Nadat er via de radio door kwam dat er ergens een luipaard met jong was gezien scheuren alle jeeps die kant op. De jeep waar Sonja in zit eigenlijk helemaal achteraan. Nadat de chauffeur nog even rustig heeft staan kletsen met een andere chauffeur, gaat hij promt rechtdoor dwars door de bush. Wij denken nog: "achter die andere jeeps aan". Maar nee hoor na wat zigzaggen om boompjes en struiken zien we mama luipaard heerlijk op de grond liggen en dit welpje lag op het pad. Dus de auto geparkeerd en foto's schieten! En opeens staat het welpje op en komt helemaal naar de auto toelopen tot op een meter! En dan is een telelens van 400mm wel erg vervelend, want dat is veel te dichtbij... :)

In de tussentijd dat Sonja geniet van al dit prachtigs, rijdt de jeep van Martin ongeveer 4x heen en weer door een rivierbedding en heeft hij het luipaard met jong nooit gezien.

 

P.S. voor een uitgebreid verslag zie onze website : www.travel4two.nl

 

Foto made by Sonja

998 views
2 faves
5 comments
Taken on September 6, 2012