new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Ciutat de les Arts i les Ciències | by Toni Duarte
Back to group

Ciutat de les Arts i les Ciències

www.toniduarte.tk

 

Toni Duarte Freelance Photographer

Please don't use this image on websites, blogs or other media

without my explicit permission.

© All rights reserved

Contac: toniduarte[a]cmail.cat

   

Wikipedia:

La Ciutat de les Arts i les Ciències (en valencià: Ciutat dels Arts i els Ciències) és un complex arquitectònic, cultural i d'entreteniment de la ciutat de València (Espanya).

El complex, dissenyat per Santiago Calatrava i Félix Candela, juntament amb els enginyers Alberto Domingo i Carlos Lázaro autors del disseny estructural de les cobertes de L'Oceanogràfic, va ser inaugurat el 16 d'abril de 1998 amb l'obertura de L'Hemisfèric. L'últim gran component de la Ciutat de les Arts i les Ciències és l'Àgora, situat entre el pont de l'Assut de l'Or i l'Oceanogràfic. Els edificis que l'integren són, per ordre d'inauguració:

L'Hemisfèric: amb forma d'ull. Sala de projeccions de cinema IMAX, planetari i Làser. Disposa d'una superfície aproximada de 13.000 m².

El Museu de les Ciències Príncep Felipe: amb forma semblant a l'esquelet d'un dinosaure, és un museu interactiu de ciència. Ocupa al voltant de 40.000 m² repartits en tres pisos.

L'Umbracle: passeig enjardinat amb espècies vegetals autòctones de la Comunitat Valenciana (estepa, lentisca, romaní, espígol, lligabosc, buganvilla, palmeres, ...) cobert per arcs flotants des d'on es pot veure tot el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Alberga al seu interior El Passeig de les Escultures, una galeria d'art a l'aire lliure amb escultures d'autors contemporanis. (Miquel Navarro, Francesc Abad, Yoko Ono i altres ..)

L'Oceanogràfic: és l'aquari oceanogràfic més gran d'Europa amb 110.000 metres quadrats i 42 milions de litres d'aigua. La seva coberta en forma de nenúfar és obra de l'arquiteco Adrián Peláez Coronado nascut a València. El disseny estructural de les cobertes és dels enginyers Alberto Domingo i Carlos Lázaro.

Palau de les Arts Reina Sofia: amb quatre grans sales: una Sala Principal, Aula Magistral, Amfiteatre i Teatre de Cambra. Sala d'Exposicions. Està dedicat a la música ia les arts escèniques.

El Pont de l'Assut de l'Or que comunica la ronda sud amb el carrer Menorca, i el pilono de 125 metres d'altura és el punt més alt de la ciutat.

L'Àgora: Una plaça coberta en la qual se celebren concerts i esdeveniments esportius, com el nou gran premi de la Comunitat Valenciana de Tennis.

    

ESP:

La Ciudad de las Artes y las Ciencias (en valenciano: Ciutat de les Arts i les Ciències) es un complejo arquitectónico, cultural y de entretenimiento de la ciudad de Valencia (España).

 

El complejo, diseñado por Santiago Calatrava y Félix Candela, junto con los ingenieros Alberto Domingo y Carlos Lázaro autores del diseño estructural de las cubiertas del L'Oceanografic, fue inaugurado el 16 de abril de 1998 con la apertura de El Hemisférico. El último gran componente de la Ciudad de las Artes y las Ciencias es el Ágora, situado entre el puente de l'Assut de l'Or y l'Oceanogràfic.Los edificios que lo integran son, por orden de inauguración:

 

L'Hemisfèric: con forma de ojo. Sala de proyecciones de cine IMAX, planetario y Láser. Dispone de una superficie aproximada de 13.000 m².

El Museo de las Ciencias Príncipe Felipe: con forma parecida al esqueleto de un dinosaurio, es un museo interactivo de ciencia. Ocupa alrededor de 40.000 m² repartidos en tres pisos.

L'Umbracle: paseo ajardinado con especies vegetales autóctonas de la Comunidad Valenciana (jara, lentisca, romero, lavanda, madreselva, buganvilla, palmeras,...) cubierto por arcos flotantes desde donde se puede ver todo el complejo de la Ciudad de las Artes y las Ciencias. Alberga en su interior El Paseo de las Esculturas, una galería de arte al aire libre con esculturas de autores contemporáneos. (Miquel Navarro, Francesc Abad, Yōko Ono y otros..)

El Oceanográfico: es el acuario oceanográfico más grande de Europa con 110.000 metros cuadrados y 42 millones de litros de agua. Su cubierta en forma de nenúfar es obra del arquiteco Adrián Peláez Coronado nacido en Valencia. El diseño estructural de las cubiertas es de los ingenieros Alberto Domingo y Carlos Lázaro.

Palacio de las Artes Reina Sofía: con cuatro grandes salas: una Sala Principal, Aula Magistral, Anfiteatro y Teatro de Cámara. Sala de Exposiciones. Está dedicado a la música y a las artes escénicas.

El Puente de l'Assut de l'Or que comunica la ronda sur con la calle Menorca, y cuyo pilono de 125 metros de altura es el punto más alto de la ciudad.

El Ágora: Una plaza cubierta en la que se celebran conciertos y eventos deportivos, como el nuevo gran premio de la Comunidad Valenciana de Tenis.

 

14,470 views
99 faves
347 comments
Taken on May 26, 2012