new icn messageflickr-free-ic3d pan white
La Serra d'en Galceran,senderisme | by Toni Duarte
Back to group

La Serra d'en Galceran,senderisme

www.toniduarte.tk

 

Toni Duarte Freelance Photographer

Please don't use this image on websites, blogs or other media

without my explicit permission.

© All rights reserved

Contac: toniduarte[a]cmail.cat

 

Senderisme per la Serra d'En Galceran

   

Wikipedia:

La Serra d'en Galceran és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca de la Plana Alta.

Està situat al nord del Pla de l'Arc, en el sector nord-oest de la comarca en un altiplà de la serra del seu mateix nom, que constituïx un autèntic mirador de La Plana, podem albirar la major part de les poblacions de la comarca i, fins i tot, les Illes Columbretes en dies nets.Les primeres dades documentals són de l'any 1213 i 1238, el rei Jaume I va donar aquestes terres a Pere Valimanya. Amb el nom de Serra de Valimanya apareix la carta pobla de l'any 1374, fins a la compra de les terres pels Galceran, d'on procedeix el seu nom. Posteriorment el senyoriu va passar a les mans de Nicolau de Casalduch, anomenta "l'antic" o "el vinculador". Va ser aquest noble el qual li va concedir la carta de població el 6 de desembre de 1512, a principis del s. XIV, amb jurisdicció civil i criminal. La Serra d'en Galceran, té orígens més primitius, com són les restes ibèriques de El Castellàs i algunes pintures rupestres d'art llevantí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant el domini musulmà es va situar un castell en la part muntanyenca que domina l'actual municipi i al seu al voltant un petit poble agrícola o alqueria.

 

ESP:

Está situado al norte del Pla de l'Arc, en el sector NO de la comarca en un altiplano de la sierra de su mismo nombre. La población está muy dispersa entre las distintas masías. El clima es mediterráneo con inviernos fríosSierra Engarcerán tiene orígenes primitivos, como son los restos ibéricos de "El Castellàs" y algunas pinturas rupestres de arte levantino, declaradas Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO.

Durante el dominio musulmán se ubicó un castillo en la parte montañosa que domina el actual municipio y a su alrededor un pequeño pueblo agrícola o alquería.

Los primeros datos documentales son del año 1213 y de 1238, cuando el rey Jaime I de Aragón dio estas tierras a Pedro Valimanya. Con el nombre de Sierra de Valimanya aparece la Carta Pobla del año 1374, hasta la compra de las tierras por los Galcerán Galceran, de donde procede su nombre. Posteriormente el señorío pasó a manos de Nicolás de Casalduch, llamado "el antiguo" (l'antic) o el vinculador. Fue este noble el que le concedió la carta de población el 6 de dciembre de 1512.

5,773 views
59 faves
143 comments
Taken on May 12, 2012