new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Ermita de la Magdalena,Benassal. | by Toni Duarte
Back to group

Ermita de la Magdalena,Benassal.

www.toniduarte.tk

 

Toni Duarte Freelance Photographer

Please don't use this image on websites, blogs or other media

without my explicit permission.

© All rights reserved

Contac: toniduarte[a]cmail.cat

 

Wikipedia:

Possiblement l'origen de Benassal siga musulmà i el seu topònim, Avinassal, significaria "el fill del meler". Històricament va formar part de la nomenada tinença de Culla, per això fou senyoriu de Balasc d'Alagó per cessió de Jaume I (1208-1276) en 1235; el senyor donà carta pobla el 3 de gener del 1239 al lleidatà Berenguer de Carratalà qui poblà amb 50 pobladors provinents de les comarques catalanes centrals. Aleshores passà a la filla de Balasc, Constança i al seu marit Guillem d'Anglesola . Son fill va vendre tot el terme el 1303 a l'orde del Temple i, en dissoldre's aquesta, s'incorporà al senyoriu de l'orde de Montesa que es va encarregar d'emmurallar-la; roman sota domini de l'orde fins 1592 en què s'incorpora a la Corona. En el segle XVIII es va convertir en una encomanda diferent de la de Culla. En la guerra de Successió fou partidària de Felip V (1683-1746) i en el XIX fou zona d'actuació carlina.

 

ESP:

Villa de origen árabe, es reconquistada en 1234, cuando don Blasco de Alagón toma el Castillo de Culla con todas sus pertenencias, entre ellas Benasal, quien otorgó la primera carta puebla el 3 de enero de 1239, pasando entonces a manos de su hija Constanza y del marido de ésta, Guillem d'Anglesola. El hijo de ambos, en 1303, vendió todo el término a la Orden del Temple y, al ser disuelta ésta, se incorporó al señorío de la Orden de Montesa. Históricamente formó parte de la denominada Setena de Culla.

En la Guerra de Sucesión toma partido por Felipe V y por Don Carlos en las guerras carlistas y posteriormente su recuperación tras la guerra civil será lenta y costosa.

7,347 views
96 faves
432 comments
Taken on April 16, 2011