new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Unimog voor de ontspoorde Hermelijn | by Durk Houtsma.
Back to photostream

Unimog voor de ontspoorde Hermelijn

Omdat er na veel moeite met achteruit rijden van de Hermelijn, en speciale blokken in de groeven ook niet mochten helpen, werd uiteindelijk besloten om de Unimog in te zetten. Veel werk werd er door de Unimog niet gedaan, het ging voornamelijk om het gereedschap wat deze Unimog mee heeft.

De Hermelijn werd omhoog gepompt met een hydraulische pomp/krik, en vervolgens met een andere hydraulische pomp/krik werd het voorste draaistel weer in de rails geholpen.

Toen het draaistel weer in de rails stond is er 100 meter mee gereden zonder problemen. Hierna is besloten de Hermelijn op eigen kracht naar de stelplaats te rijden.

 

De PCC op lijn 11 die hier op het "rechter" spoor rijdt, kwam uit de stelplaats voor versterking op lijn 11. De Nooddienst achtte het mogelijk om deze tram te laten passeren. Omdat het in Antwerpen niet mogelijk is om door te wisselen naar het "tegenspoor" werd lijn 4 wel gestaakt en werd een pendeldienst met een standaardbus ingesteld. Één halte eerder was al een keerlus aanwezig voor lijn 9. Nu werd deze keerlus ook gebruikt door lijn 4. Lijn 11 nam maar even reizigers mee, terwijl die hier normaal leeg had doorgereden.

2,530 views
3 faves
0 comments
Taken on November 6, 2013