new icn messageflickr-free-ic3d pan white
View allAll Photos Tagged comfortable+public+spaces

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air. Trees and seating fill the each of these spaces (visible).

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air. Trees and bench fill the each of these spaces (visible).

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air. Trees and bench fill the each of these spaces (visible).

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air. Trees and bench fill the each of these spaces (visible).

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air.

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

Place du Général de Gaulle 02/06/2013 12h44

The new redevelopped area west of the Place du Général de Gaulle with a shopping mall, underground car park, appartment buildings and comfortable public space.

 

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence -or simply Aix- is a city-commune in south of France, about 30 km north of Marseille. It is in the region of Provence-Alpes-Côte d'Azur, in the département of Bouches-du-Rhône, of which it is a subprefecture. The population of Aix numbers approximately 143,000. Its inhabitants are called Aixois or, less commonly, Aquisextains.

Aix was founded in 123 BC by the Roman consul Sextius Calvinus, who gave his name to its springs, following the destruction of the nearby Gallic oppidum at Entremont.

Aix-en-Provence is situated in a plain overlooking the Arc, about a mile from the right bank of the river. The city slopes gently from north to south and the Montagne Sainte-Victoire can easily be seen to the east. Aix's position in the south of France gives it a warm climate. It has an average January temperature of 5 °C and a July average of 22 °C. It has an average of 300 days of sunshine and only 91 days of rain. While it is partially protected from the Mistral, Aix does occasionally suffer from the cold gusty conditions it brings.

[ Source an more information: Wikipedia – Aix-en-Provence ]

 

Place François Villon 02/06/2013 12h51

The new redevelopped area west of the Place du Général de Gaulle with a shopping mall, underground car park, appartment buildings and comfortable public space.

 

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence -or simply Aix- is a city-commune in south of France, about 30 km north of Marseille. It is in the region of Provence-Alpes-Côte d'Azur, in the département of Bouches-du-Rhône, of which it is a subprefecture. The population of Aix numbers approximately 143,000. Its inhabitants are called Aixois or, less commonly, Aquisextains.

Aix was founded in 123 BC by the Roman consul Sextius Calvinus, who gave his name to its springs, following the destruction of the nearby Gallic oppidum at Entremont.

Aix-en-Provence is situated in a plain overlooking the Arc, about a mile from the right bank of the river. The city slopes gently from north to south and the Montagne Sainte-Victoire can easily be seen to the east. Aix's position in the south of France gives it a warm climate. It has an average January temperature of 5 °C and a July average of 22 °C. It has an average of 300 days of sunshine and only 91 days of rain. While it is partially protected from the Mistral, Aix does occasionally suffer from the cold gusty conditions it brings.

[ Source an more information: Wikipedia – Aix-en-Provence ]

 

One of the two towers commissioned to Studio Mumbai by the ZhengZhou municipality. Presented in October 2012.

The master-plan designed and orchestrated by Arata Isozaki.

 

The best part of this building is not entirely visible here, being that every floor has a double-height public verandah running the length of each facade.

The Screen facade is inspired from the vernacular window grills and boxes put up onto apartment buildings throughout Asia. This facade also serves another purpose of forming a comfortable public space behind it, buffering the wind and shielding the fact the spaces might be many stories up in the air.

Moving the cores to the corners allows the floor-plan to be completely open throughout.

 

more info at;

thebeardedbradley.tumblr.com/post/35317082142/finished-mo...

J Table was designed with virus plug-ins, Maker Lab Istanbul 2012, to create a more comfortable public space experience near Galata tower.

 

We took inspiration from people using the planters as a backrest while sitting on the stairs and created J Table to fit onto the planters perfectly. Due to recent protests against the police limiting public seating people have been getting creative with the existing planters and stairs. We were inspired to create a table that grew onto the planters for people to use and enjoy.

   

Location:

maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=200002161307225416...

 

www.123dapp.com/stl-Make/J-Table/958204?ID=958204

The Library will be receiving a lighting upgrade to replace 40 year-old fluorescent lighting with energy efficient LED lighting, creating lighter, brighter and more comfortable public spaces in the downtown library. We are thrilled that our Main Library downtown is the Showcase Project for Chattanooga’s Better Buildings Challenge. The upgrade will result in significant reduction in our energy costs. Thanks to all of the project partners including the City of Chattanooga, Chattanooga Mayor Andy Berke, the Electric Power Board (EPB), Tennessee Valley Authority (TVA) and the U.S. Department of Energy.

 

INTERESTING FACTS:

 

Each floor of the downtown branch currently has 135 rows of fluorescent lights that use 270 bulbs per floor. These were original to the building when it was constructed in 1976.

 

We have approximately 405 rows of lights with 810 fluorescent bulbs on three floors of the Library.

 

The current replacement plan calls for each floor to have 36 energy efficient LED lights per floor that will provide brighter and more efficient lighting.

 

This will result in a substantial energy reduction for lighting in the main branch.

  

Learn more about the Better Buildings Challenge and the exciting improvements coming to the library's downtown branch. chattlibrary.org/content/chattanooga-public-librarys-down...

 

The Library will be receiving a lighting upgrade to replace 40 year-old fluorescent lighting with energy efficient LED lighting, creating lighter, brighter and more comfortable public spaces in the downtown library. We are thrilled that our Main Library downtown is the Showcase Project for Chattanooga’s Better Buildings Challenge. The upgrade will result in significant reduction in our energy costs. Thanks to all of the project partners including the City of Chattanooga, Chattanooga Mayor Andy Berke, the Electric Power Board (EPB), Tennessee Valley Authority (TVA) and the U.S. Department of Energy.

 

INTERESTING FACTS:

 

Each floor of the downtown branch currently has 135 rows of fluorescent lights that use 270 bulbs per floor. These were original to the building when it was constructed in 1976.

 

We have approximately 405 rows of lights with 810 fluorescent bulbs on three floors of the Library.

 

The current replacement plan calls for each floor to have 36 energy efficient LED lights per floor that will provide brighter and more efficient lighting.

 

This will result in a substantial energy reduction for lighting in the main branch.

  

Learn more about the Better Buildings Challenge and the exciting improvements coming to the library's downtown branch. chattlibrary.org/content/chattanooga-public-librarys-down...