new icn messageflickr-free-ic3d pan white
View allAll Photos Tagged Arte vizuale

Miercuri si joi (2-3 mai) Elabijou va asteapta la un eveniment pe platoul din fata Hanului lui Manuc. La "Noua Generatie in Centrul Vechi" puteti vedea:

1. Targ de proiecte pentru tineret: expozitie handmade, jonglerii, arte vizuale, turism, produse eco, bike shop, artizanat urban, foto instant, si un colt al fanilor aero-modelismului

2. Evenimente de scena. Va fi o scena de maximum 4X6m. In program: folk, putin street dance, animatie , concursuri, etc.

Apoi stingem lumina. Aducem o instalatie de video-proiectie outdoor si sa dam filme pe ecran mare (de la 22:00 la 23:30).

Në një ceremoni solemne në Teatrin Kombëtar të Kosovës, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë Çmimin Kombëtar për Vepër Jetësore në fushën teatrit dhe Çmimeve Vjetore për Teatër. Çmimi Kombëtar për Vepër Jetësore i është ndarë aktorit Istref Begolli (post-mortem). Ka qenë Ministri Krasniqi që ia ka ndarë këtë çmim vajzës së aktorit, Alba Begolli- Pashkut.

 

Në fjalën e tij Ministri Krasniqi ka vlerësuar lartë veprimtarinë e aktorit Begolli, duke thënë se ai ka lënë gjurmë të pashlyeshme në jetën teatrore në Kosovë.

 

“Rolet e tij monumentale, personaliteti i tij ka mbushur këtë sallë plot emocione, na ka bërë të gjithëve krenarë, e mbi të gjitha ka qenë dhe është frymëzimi i plot gjeneratave të aktorëve”, ka thënë ai, duke u shprehur i nderuar që tashmë personalitete të shquara të artit po nderohen në mënyrë institucionale.

 

Ndarja e Çmimit Kombëtar për Vepër Jetësore dhe Çmimeve Vjetore për Teatër, tha ministri Krasniqi, është një nderim por edhe një shtytës për gjeneratat e reja që të punojnë, pasi puna e tyre do të vlerësohet në mënyrë të merituar. Ai tha se përveç çmimeve në teatër, MKRS ka themeluar çmime edhe në fusha të tjera të artit, si në kinematografi, muzikë dhe arte vizuale.

 

Data 27 Mars është Dita Botërore e Teatrit. Ministri Krasniqi tha se kjo ditë tashmë jetën teatrore në vend po e gjen edhe me dy hapa të tjerë të rëndësishëm. “Teatri Kombëtar të Kosovës, për herë të parë si institucion i shtetit të Kosovës u anëtarësua me të drejta të plota në Konventën Evropiane të Teatrove, një institucion ky jashtëzakonisht i rëndësishëm për teatrin në mbarë Evropën. Tashmë artistët tanë të teatrit do të kenë plot mundësi që të përformojnë në skena të Evropës por edhe të shohin në Kosovë trupa teatrore nga shumë vende evropiane. Hap tjetër shumë i rëndësishëm është edhe hapja në Prishtinë e përfaqësisë së Institutit Ndërkombëtar të Teatrit. Këto dy të arritura dëshmojnë për depërtimin e suksesshëm të gjithë skenës sonë kulturore në ngjarjet më të mëdha të kulturës në botë”, tha ai, teksa ka shtuar se MKRS do të vazhdojë të mbështesë teatrin dhe gjithë komunitetin artistik, gjithnjë më qëllimin që puna e tyre të sjellë vlera të mirëfillta, që ata të jenë të lirë në veprimtarinë krijuese dhe që të mos kurrfarë ndikimesh.

 

Në kategoritë e tjera, çmimet kanë marrë: Çmimi vjetor për shfaqjen më të mirë për vitin 2012 i është ndarë shfaqjes “Nata e dymbëdhjetë” të Shekspirit në regji të Ilir Bokshit me produksion të Teatrit Kombëtar. Çmimi vjetor për regjinë më të mirë për vitin 2012 i është ndarë Fadil Hysajt për regjinë e shfaqjes “Shtëpia në ankand”. Çmimi për aktorin më të mirë për vitin 2012 i është ndarë aktorit Ismet Azemi, për rolin në shfaqjen “Vrasja e Mushkonjës” dhe Çmimi vjetor për prezantim të suksesshëm ndërkombëtar për vitin 2012 i është ndarë Shtëpisë teatrore “AKT” .

 

Pas pranimit të Çmimit , regjisori Fadil Hysaj tha se Kosova tashmë është bërë një vend ku artistët po krijojnë gjithnjë e më shumë hapësirë për të shprehur punën e tyre, të lirë. Ai ka vlerësuar lartë rolin e ministrisë për themelimin e këtyre çmimeve dhe për hapat e ndërmarrë që kanë quar drejt rritjes së mbështetjes për artistët tanë.

 

Aktori Ismet Azemi tha se ky çmim për të është një vlerësim shumë i rëndësishëm dhe i jep motiv atij që të japë edhe më shumë për jetën teatrore në vend.

 

Në ceremoninë solemne të ndarjes së çmimeve, me të cilën është shënuar edhe Dita Botërore e Teatrit, është lexuar edhe Deklarata për teatrin e përzgjedhur për këtë vit, e të cilën e ka dhënë shkrimtari dhe dramaturgu italian Dario Fo, fitues i çmimit nobel për letërsi në vitin 1997.

 

Bazuar në rregulloren për çmimet, laureati i Çmimit Kombëtar për Vepër Jetësore shpërblehet me 5 mijë euro. Ndërkaq në katër kategoritë e tjera shpërblimet janë nga 2 mijë e 500 euro. Juria për ndarjen e Çmimit Kombëtar për Vepër Jetësore në fushën e teatrit dhe çmimeve tjera vjetore, e emëruar nga Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi, ka pasur këtë përbërje: Emin Kabashi, Besim Rexhaj, Fatos Berisha, Naser Shatrolli dhe Mirsad Ferati.

Fortress of Oradea, Princely Palace, Universitatea din Oradea, Facultatea de arte vizuale

Actualmente, aici isi desfasoara activitatea Facultatea de Arte Vizuale din Universitatea Oradea

Ailincăi, Cornel. Introducere în gramatica limbajului vizual. - Ed. a 3-a. - Iaşi : Polirom, 2010. - 232 p. : il.

Adnot. : Despre necesitatea educaţiei vizuale. Mijloacele specifice de investigaţie a formelor vizuale: lumea formelor naturale, structura, formele de expresie dinamică, elemente de compoziţie.

 

Prezentare cu tema “Reţelele de socializare şi securitatea on-line”

Liceeni şi profesori de la Liceul de Arte Vizuale “Romul Ladea” au participat la prezentarea “Reţelele de socializare şi securitatea on-line”, care a avut loc la American Corner Cluj-Napoca miercuri, 3 aprilie 2013, între orele 10.00-11.30.

Bartos, M. J. Compoziția în pictură / M. J. Bartos ; pref. de Pavel Șușara. – Iași : Polirom, 2009. – 230 p. : il.

Adnot. : Actul de creație în aspect filosofic în viziunea doctorului în arte vizuale Jeno Bartos. Componentele textului: spațiul plastic, structuri plastice, construcția spațiului plastic, limbajul și compoziția plastică.

 

Vasile Pop-Negreşteanu (n. 28 Decembrie 1955 in Negresti-Oas, Țara Oașului, judetul Satu Mare)

-pictor

- cetățean de onoare al orașului Negrești Oaș

  

Studii

1970-1971 Liceul de Muzică şi Artă Plastică Baia Mare; (1971-1975), Satu Mare;

1976-1980 Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” - Bucureşti

Secţia Artă Monumentală si Restaurare - clasa Profesor Vasile Celmare si Nicolae Groza;

1980-1981 An de specializare în artă monumentală şi restaurare;

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din anul 1984.

1992- 1997- Prof.(Tehnicile Artei Vizuale ) - Universitatea Atheneum București

1998 - lector - Facultatea de Teologie București - secția pictură bisericească

  

Activitate profesională (selectiv)

Ȋncepând din 1978 participă la toate expoziţiile tineretului (până in 1992), municipale, republicane, omagiale, organizate în Bucureşti, precum şi expoziţii de grup organizate in Bucureşti şi în ţară;

1987 - Salonul de Acuarelă - Galeria Orizont;

1987-2010 - Art’Bunavestire-Galeria Dr. Mihai Pop a Muzeului Etnografic al Ţării Oaşului - expoziţie anuală a pictorilor din Negreşti-Oaş;

1988 - Atelier 35, Baia Mare;

1988 - Filaterie si Numismatică - Casa Armatei, Bucureşti;

1989 - Centenar Eminescu - Sala Dalles, Bucureşti;

1991,1992,1994,1995 - Salonul de Primavară - Teatrul Naţional, Bucureşti;

1991 - Confluenţe - Galeria Gala, Bucureşti;

1992 - Salonul de Primavară - Teatrul Naţional, Bucureşti;

1992 - Bienala Gh. Petraşcu, Târgovişte;

1992 - Bacovia - Muzeul de Artă, Bacău;

1993 - Salonul Naţional de Artă Plastică Contemporană- Teatrul Naţional, Bucureşti;

1993 - Expoziţie de Grup - Galeria Orizont, Bucureşti;

1994 - Salonul de Primavară - Teatrul Naţional, Bucureşti;

1995 - Salonul de Primavară- Teatrul Naţional, Bucureşti;

1995 - Pictori Contemporani ai Ţării Oaşului- expoziţie de grup-Muzeul de Artă Satu-Mare;

1996 - Primul Salon al Filialei U.A.P. Bucureşti - Galeria Apollo;

1996 - Expoziţia Municipală ARTEXPO, Teatrul Naţional, Bucureşti;

1997 - Expoziţia Centenarului Centrului Artistic Baia Mare - Muzeul de Artă Baia Mare;

1997 - Artă Contemporană Românească - Muzeul de Artă Reşiţa;

1997 - Saloanele Moldovei - Muzeul de Artă Bacău si Chişinau;

1997 - Salonul de Desen în creion - Galeria Apollo Bucureşti;

1997 - “Eseu interior” - Muzeul de Artă - Satu-Mare;

1997, 1998 - Expoziţie de grup (Tabăra de pictură N. Grigorescu - Comarnic) - Muzeul de Artă Ploieşti

1998 - Expoziţie de Artă Contemporană - Muzeul de Artă Buzău;

1998 - Saloanele Moldovei - Muzeul de Artă Bacău - (expoziţie itinerantă);

1998 - Muzeul de Artă Reşiţa - Salonul Naţional de Artă- ediţia a-II-a;

1998 - Festivalul de vară - Pictură, Sculptură, Grafică si Artă decorativă- World Trade Center – Buc.

1999 - Salonul Internaţional de Desen - Arad;

1999 - Expoziţia Taberei Internaţionale de Pictura - Baia Mare;

1999 - Târgul Internaţional de Artă-Palatul Cotroceni - Bucureşti;

1999 - Salonul de Artă Bucureşti -Galeria Apollo;

1999 - Salonul Naţional de Artă Contemporană - Bârlad ;

1999 - Târgul de carte “Gaudeamus”- pavilionul central ROMEXPO, Bucureşti;

2000 – “Foc,Apă,Aer,Pamânt”- Galeria Apollo, Bucureşti;

2000 – Târgul Internaţional de Artă- Circul de Stat, Bucureşti;

2000 - Salonul de Artă Contemporană-Sala de expoziţii “Constantin Brâncuşi” a Parlamentului

2000 – “Copilul în Arta Plastică” - Galeria Apollo, Bucureşti;

2001 - Salonul de Artă “Memorie, Mitologie…”- Sala Dalles, Bucureşti;

2001 - Salonul Naţional de Artă –ROMEXPO, Bucureşti;

2002 - Salonul de Acuarelă - Galeria Artelor, Cercul Militar National, Bucureşti;

2002 - Expoziţia simpozionului de artă modernă, Carei - Muzeul de Artă Satu Mare;

2002 – “Lumină de toamnă” - World Trade Center, Bucureşti;

2002 – “Alternative - salon de artă”, Sala Dalles, Bucureşti;

2002 - Concursul Naţional “Ion Andreescu”- Muzeul de Artă, Buzău;

2002 - Concursul Naţional de Acuarelă C. Găvenea- Muzeul de Artă, Tulcea;

2002 - Eurocarpatica I - Muzeul de Artă Baia Mare;

2002, 2004 - Arta Dialogului European - Noua Colonie Internaţională de la Baia Mare - Muzeul de Artă Baia Mare;

2003 – “Peisaj şi Natură moartă” - World Trade Center, Bucureşti;

2003 – “Artişti Plastici din Bucureşti la Pontul Euxin”- Muzeul de Artă Constanţa;

2003 - Salonul Artelor – Galeriile U.A.P . Bucureşti;

2003, 2004, 2005, 2006 - Saloanele Moldovei - Muzeele de Artă din Bacău şi Chişinău;

2003 - Bienala Naţională de Artă Plastică “Lascăr Vorel” – Muzeul de Artă Piatra Neamţ;

2003 - Anuala Artelor - Baia Mare;

2004 - Salonul Artelor-Galeriile U.A.P. Bucureşti;

2004 - Bunavestire Art ,Galeria Apollo,Bucureşti;

2004 - Eurocarpatica II -Muzeul de Artă Baia Mare;

2004 - Interart -Muzeele de Artă din Satu Mare şi Oradea;

2004 - Arta Plastică Religioasă, Galeria Artis Bucureşti şi Galeria de Artă Craiova;

2004 - “La vie en rose” - World Trade Center, Bucureşti;

2005-2006 - “Artişti Plastici Bucureşteni Originari din Ardeal”- Galeria Apollo, Bucureşti;

2006 - Arta Plastică Religioasă - Galeria Apollo, Bucureşti şi Muzeul de Artă Craiova;

2006-2007 - Salonul Naţional de Artă, Bucureşti;

2006, 2007, 2008, 2009 - Expoziţiile Simpozionului de Artă Contemporană “Formă, Culoare, Timp”-ediţiile I, II, III, Galeria de Artă Dr. M. Pop, Muzeul Ţării Oaşului-Negreşti-Oaş;

2006,2007 - Expoziţiile Simpozionului de Artă Contemporană “Formă, Culoare, Timp”- ediţiile I si II- Galeria Apollo TNB - Bucureşti.

2008 –Tradiție și postmodernitate – Galeriile de artă Focșani și Muzeul de Artă Bacău

2008 – Retrospectivă “Soleil de l’Est” - artiști romani contemporani - Muzeul de istorie al municipiului București (Palatul Șuțu)

2008 - Salonul Mic – București; “Secțiuni“ Galeria Căminul Artei, București

2009 – “Itinerarii medievale”, Galeria Orizont-București

2009 - Secvențe de atelier; Galeria Căminul Artei-București

2009 - ART’BUNAVESTIRE - Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș

2009 - Salonul Mic – București – CUBOID - Căminul Artei

2009 - Salonul de Artă Religioasă - Galeria Artis – București

2009, 2010 - Salonul de Iarnă - Palatul Șuțu – București

2010 – “Ritmuri pe alb” - Galeria Veroniki Art, București

2010 – Salonul de Artă Religioasă - Galeria Orizont – București

2010- Ipostaze Medievale - Tehnici, Simboluri și Metafore - Galeria de Artă Contemporană N. Sofian din Râmnicu Vâlcea.

2010 - Salonul Municipal de Artă Medievală Palatele Voievodale Curtea Veche București

2010 – “Iarna in pictura românească”- Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu

2010 - “Abstract” – Galeria de artă, Focșani, Vrancea

2010 - “Să nu ucizi” – Galeria TIMCO Timișoara

2010 – Retrospectivă “Soleil de l’Est” - artiști romani contemporani – Palatul Parlamentului

2010 – “Intru intampinare” - Galeria Veroniki Art, București

2010 - Expoziţiile Simpozionului de Artă Contemporană “Formă, Culoare, Timp”- ediţia III- Centrului Artelor Vizuale (Casa Artelor) - Bucureşti.

  

Expoziţii personale

1975-Casa de Cultură din Negreşti-Oaş;

1973- Filarmonica orașului Satu-Mare(împreună cu Anghiuș Victor) 1994 - Galeria Orizont -Bucureşti;

1995 - Muzeul de Artă- Baia Mare;

1995 - Galeria de Artă a Muzeului Ţării Oaşului, Negreşti-Oaş;

1997 - Sala de expoziţii a Palatului Parlamentului şi Camera Deputaţilor;

1997 - Desen, Acuarelă, Tempera, Pastel - Galeria AR’TEI - Bucureşti;

1999 -Punct, Linie, APRILIE, Suprafaţă, Culoare - Muzeul de Istorie şi Arheologie - Baia Mare

2000 - Muzeul Judeţean Satu Mare;

2000 - Muzeul Naţional de Artă, Cluj Napoca;

2000 - Muzeul de Arheologie şi Istorie Zalău - Secţia de Artă Ion Sima;

2000 - Muzeul de Artă Satu Mare- Expozitia Taberei Internaţionale de Creaţie “Carei 2000”;

2000 - Muzeul Maramureşului, Sighetul Marmaţiei-Casa Muzeu Dr. Ioan Mihalyi de Apşa;

2002 -“Bunavestire Art”- Galeria Apollo, Bucureşti;

2003-ian 2004 - Casa Vernescu, Bucureşti;

2004 - Centrul Cultural al Ministerului de Interne;

2005 - Galeria Fundaţiei “Baku Art Galery”, Bucureşti.

2009 - Galerie La Pardalera – Elne, Galerie de l’ancienne mairie. Franta.

  

Lucrări de artă monumentală

1979 - Compexul Viticol Ștefăneşti - Argeş (in colaborare cu D. Gogu, tempera cu ou pe zid);

1980 - Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”-Bucureşti (lucrare de diplomă în colaborare cu Gheorghiţa şi Gregorian Rusu şi Dan Gogu, tempera cu ou pe lemn) - lucrare demontată;

1982 - 1989 - lucrări de restaurare şi pictură monumental-decorativă la Palatul Prezidențial Cotroceni din Bucureşti; (Salonul Brâncovenesc; plafon- tempera cu emulsie cu ou. Salonul Corvinilor ; Pictură plafon .- tempera cu ou. Salonul Transilvănean; pictură plafon - ulei). 10 lucrari pictură la Muzeul Național Cotroceni.

1989 - Muzeul Mânăstirii Brâncoveni - “Sacrificiul Brâncovenilor”, frescă,(400/1200 cm);

1997 - 4 lucrări de pictură (“Cina cea de Taină”- ulei pe pânză, 180x600 cm; 2005 -”Bunavestire”- ulei pe pânză si lemn aurit; 240x 130cm. 2006 -“Naşterea Domnului”- ulei şi foiţă aurie pe pânză, 120x160cm; “Invierea”- ulei şi foiţă aurie pe pânză, 120x160cm) la Biserica“ Bunavestire” (Spitalul din Negreşti-Oaş)

2001 - Biserica Greco-Catolică “Sf. Maria”, Baia Mare - “Ȋncununarea Fecioarei în prezenţa Apostolilor”, ulei pe pânză, 640x 300cm.

2002-2009 - Catedrala Ortodoxă “Duminica Tuturor Sfinţilor”din Negreşti Oaş- (iconostasul- tempera cu emulsie de ou pe lemn și altarul- (frescă))

  

Manifestări internaţionale (selective)

1978 - Nviregghaza, Ungaria - expoziţie organizată de filiala UAP Satu Mare;

1984-Simpozion Internaţional al Tineretului, Senej, Moscova;

1990 - Expoziţie Itinerantă “România salută Europa” în Belgia, la Bruxelles (Institutul Superior de Studiu al Limbajului Plastic, Grădina Botanică - Centrul Cultural al Comunităţii Franceze) şi in Franţa la Paris (Biblioteca Română);

1990 - Expoziţie Internaţională de Miniatură - Ottawa - Canada;

1991 - Salonul Est-European de Miniatură ‘ 91 Oudenbosch - Olanda;

1991 - Expoziţie de Grafică “Arta împotriva războiului” - Majdanek - Polonia;

1991 - Expoziţie Internaţională de artă plastică - Nice - Franţa;

1992 - Prima Bienală de Artă Plastică Contemporană a Ţărilor Francofone - San Senart - Franţa;

1992 - Expoziţie itineranta în Italia (Torino, Savigliano, Varese, Laveno, Mombello, Santia);

1993 - Variaţiuni Mozart - Fabriano -Italia;

1996 - Participă cu două lucrări de pictură la “Semana de la Solidaridad por Madrid del Mundo” (Madrid, 25 Noiembrie - 5 Decembrie) si 5 lucrări de pictură la “Feria de Las Americas” - Madrid cu ocazia calătoriei de documentare şi studii în Spania;

1999 - Salonul Internaţional al desenului - Arad, România;

1999 - Expoziţia Taberei Internaţionale de pictură - Baia Mare, România;

1999 - Târgul Internaţional de Artă - Palatul Cotroceni, Bucureşti, România;

2000 - Expoziţia Internaţională de artă contemporană “ Artista dell anno 2000”, Galeria “Il Collezionista” Roma, Italia;

2001 –“Premio Roma- artista dell anno 2001” - Galeria ‘Il Collezionista”, Roma, Madrid, Marsilia;

2001 – “Sen’Art Contemporain “- San Senart, Franţa;

2001 –“ D.Fleiss & East West Artists” –Istambul, Turcia;

2002 - Expoziţia Internaţională de Artă Româneasca- Galeria Sordertalje, Stockholm, Suedia; Biblioteca Naţionala din Oslo, Norvegia;

2002 –“Gran Premio Internationale del’Arte “- Asociaţia Internaţională “Il collezionista” Roma, Italia-expoziţii la Veneţia, Barcelona, Bruxelles, Florenţa;

2002 - “La tellacia d’Oro”- expoziţie internaţională de artă -Torino, Italia;

2002 - a 4-a Bienală Internaţională – “Arte del terzo Millenio”- Roma, Italia;

2002 - “D. Fleiss & East West Artists”- Galeria MU-Terem, Debrecen, Ungaria;

2002 - Târgul Internaţional de Arte vizuale -Teatrul Naţional Bucureşti, România;

2002 -“Premio Espoarte 2002”- Muzeul de Artă Contemporană Albisola Marina, Italia;

2002 - a 4-a Bienala “AstrArt” - Roma, Italia;

2002 – Târgul Internaţional de Artă “Reggio Emilia” - Galeria ‘Il Collezionista”, Roma, Italia;

2002 - “Arta Românească Contemporană”- UNESCO- Ambasada României din Atena, Grecia; Biblioteca Naţionala din Oslo, Norvegia;

2003 - “Grand prix international d’art” - Muzeul “Art Spontané “, Bruxelles, Belgia;

2003 - “ La Tellacia d’oro” - Torino,Italia; Montecarlo, Franţa;

2003 - “Artă Românească Contemporană”- UNESCO- Ambasadele României din Praga, Varşovia, Moscova; Palatul Prinţesei Sofia din Sankt Petersburg;

2003 - “Lumina de la Nord la Sud”- anul cultural românesc, Stockholm, Suedia;

2004 - “Artă Româneasca Contemporană”- Academia di Romania, Roma, Italia;

2004 - Sarjah Art Museum;

2005 - “Artişti Români Contemporani ”- UNESCO- Muzeul Naţional de Etnografie-Belgrad, Serbia;

2006 - Expoziţie de grup “Art Bunavestire”- Galeria Arcade, Trois, Franţa;

2006 - Expoziţie in Sala Consiliului Municipal - La Collioure, Franţa;

2007 - “La telaccia d’oro” - Torino, San Remo, Monte Carlo;

2007 - Galeria “Passarelle” - Tours, Franţa;

2007 - Bienala Internaţionala de Artă Contemporană-Galeria de Artă Arad; Ungaria, Croaţia, Serbia;

2007 – “Espace UVA” – Montmartre, Franţa ;

2007 - Salonul de Toamna “Grand Palais”- Saria, Spania.

2007 - Retrospectivă de pictură contemporană românească -(Soleil de l’Est) – Fundația Taylor -Paris

2008 - Centro Arte Lupier - Brescia ( IT) (“locadinae vene ad abitare in mezzo a noi “) - expoziție internațională de artă contemporană

2008 - Tradiție și modernitate –Galeria de Artă Focșani

2009 –Expoziții de Artă Contemporană org.de Galerria Anagma-Valencia…la: Maison D’Espagne de la region Parisienne; Centrul Social Cristina Garcia-Saint – Deni-Fr; Galleria "Anagma Copenhaguen” Artistas Anagma Enitinerante PROEuropa

2009 - Galeria Pardalera – Elne; Galerie de l’ancienne mairie Collioure (FR),1-30 sept.org.Soleil de l’Est

2009- Bienala Inernatională de Artă Contemporană Arad. Exp. Itinerantă (România, Ungaria, Croația, Serbia, Grecia) - Galeria de Artă Arad

2009 – Frescă pentru România – Galeria PLAN B, Berlin Germany (octombrie-decembrie)

2010 - Peintures Roumains en France. Galerie La Passerele -Tours France. Org.de Asociatia Culturală Internatională – “Soleil de L’est” (febr, martie)

2010 - Haga- Zilele Internaționale ale Francofoniei. L’Ambasade de Roumanie aux Pays-Bas. Expoziție retrospectivă de pictură Românească (15 artiști) și prezentarea albumului ”Prezences de la peinture contemporaine roumaine en France avec Soleil de l’Est entre 1990-2008”

2010 - Expozitie de Artă Contemporană Românească. “Romanian Cultural Resolution” Spinnerei Galerien, Werkschau - Leipzig Germany,

  

Calătorii de documentare

1996- Madrid, Toledo, Sevilla-Spania;

1998-Tunisia, Grecia;

1999-Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Cipru;

2000, 2004 -Turcia;

1996 –Sejur de creație și documentare Madrid , Toledo , Sevilia.-01.08 -30.12.1996-invitat de CAIM (centro de accion-intercultural de Madrid )

1998 -Germania- Stuttgart, Bonn, Berlin, Munchen, Sigmaringhen, Tubinghen; Belgia, Olanda

2006- sejur de documentare si creaţie la invitaţia Asociaţiei Culturale Internaţionale “Soleil de l’Est” la Chateau de Trousse-Barrière, Briare, Franţa.

2009 - Sejur de documentare și creație la Elne și Collioure- Franța- (1 -30sept). La invitația Asociației culturale internaționale “Soleil de L’Est”, Franţa.

  

Lucrări în muzee

Muzeul de Istorie - Galaţi, Muzeul de Artă - Satu Mare, Muzeul de Artă - Baia Mare, Palatul Prezidential Cotroceni ,Muzeul Naţional Cotroceni, Colecţia Ministerului Culturii, Arhivele Statului Român, Casa Centrală a Armatei, Bucureşti, Muzeul Ștefan Luchian din Ștefănesti, Muzeul Ţarii Oaşului din Negreşti-Oaş, Muzeul de Artă Ploiesti, Institutul Politehnic București, Colecţia Parlamentului României - Camera Deputatilor,Primăria Oraşului Negreşti-Oaş… si colecţii particulare din România şi în colecţii particulare din Argentina, Anglia, Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Olanda, Suedia, Spania, Grecia, S.U.A, Israel, Turcia si Cipru.

  

Tabere de creaţie

1983 - UTC Baia Mare;

1984 - Simpozion Internaţional al Tineretului - Senej, Moscova;

1985 - UTC Câmpeni;

1986 - UAP Seini;

1988 - UTC Baia Mare;

1987 - Tabăra de Peisaj N. Grigorescu - Comarnic;

1999 –Tabăra Internaţională de Pictură - Baia Mare;

2000 –Tabăra Internaţională de Pictură Carei;

2001 -Universitatea de Vară “D. Fleiss & East West Artists”- Carei; Expoziţie la Satu Mare;

2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 - Simpozion de Artă Modernă “D. Fleiss & East West Artists”- Carei; Expoziţii la Muzeul de Artă Satu Mare;

2006, 2007, 2008, 2009, 2010 - Simpozion de Artă Contemporană “Formă, Culoare, Timp”- pictură, sculptură, creaţie fotografică şi transfotografică - Negreşti-Oaş – curator si participant.

2008 –2009 - Simpozion International de artă Contemporană - Stuttgart (Decembrie-Ianuarie)

  

Premii

1983 - laureat al Festivalului Naţional “Cântarea României”;

1984 - premiul I la Expoziţia Naţională de Artă Plastică a Tineretului;

1985 - premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru Artă Monumentală;

1987 - premiul I la Expoziţia Republicană a Festivalului “Cântarea României”;

1987 - premiu la Expoziţia de Artă Plastică a Tineretului;

1987 - premiul Organizaţiei Pionierilor;

1994 - premiul I Ex Libris José Martí - Casa Americii Latine, Bucureşti.;

1999 - premiul “Corneliu Baba” pentru pictura la Concursul Naţional de Artă Contemporană ”Nicolae Tonitza”, Bârlad;

2000 -“Premio Roma”- artistul anului 2000 - Galeria “Il Collezionista”, Roma, Italia;

2002 -“La tellacia d’oro”- premiul 5 la Expoziţia Internatională de Artă,Torino,Italia;

“Arte dell Terzo Millenio”-Roma;

2002 - Nominalizat pentru Premio Della Cultura Della Presidenza Del Consiglio Dei Ministri - Quarta Biennalle Internazionnale - Di Roma Arte Dell Terzo Millenio – (Palazzo Valentini, Sala Giubleo)

2006-Cetaţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş.

1