Izložba mladih srpskih umenika Errors Allowed, Progres
Reč je o jednom od najvećih evropskih Bijenala mladih umetnika, čiji su osnivači Brisel i Torino, a koji je do sada održavan u najvećim evropskim i mediteranskim prestonicama. Na njemu su se u proteklih trideset godina predstavili danas najpoznatiji svetski umetnici ( Marina Abramović, Irvin isl…).
Više o Bijenalu možete naći na sajtu www.bjcem.org
Beogradsku izložbu podržao je Sekreterijat za kulturu Grada


Koncept Neformalne Strategije/ Mediterranea 16/ Errors AllowedKako su ekonomske, političke i društvene promene poslednjih godina, na prostoru Mediterana, uticale na nastajanje umetnosti? S obzirom na opštu nestabilnost i stalne oscilacije odlučili smo da ovo istražimo, kao i potencijal socijalne, kulturne i političke tranzicije i da kod nas izlažu umetnici koji rade na eksperimentalnim oblicima i dovode u pitanje ulogu umetnosti u društvu.

Podstičemo preuzimanje rizika, slobodu mišljenja, zamisli i delovanja, i rekonceptualizaciju sadašnjosti, razvijanje kritičkog potencijala i ispitivanje hegemonije sistema.

Ovo Bijenale takođe se bavi otporom režimima znanja, u svakom mogućem obliku. Zato smo u potrazi za umetnicima koji pomeraju granice i istražuju: moguće realnosti, strukture i sisteme komunikacije, dinamiku informacija, metodologiju edukacije i praksu razmene.
40 photos · 39 views