new icn messageflickr-free-ic3d pan white
LINΞΛS 2832 @ Sint-Martens-Voeren | by Steven De Haeck
Back to photostream

LINΞΛS 2832 @ Sint-Martens-Voeren

Net zoals in het begin van de maand februari, werden we ook gedurende de laatste week verwend met uren zonneschijn – gecombineerd met maxima rond de 20° C! Niet verwonderlijk dat het ene na andere temperatuurrecord van België en Nederland sneuvelde.

 

Het zou zonde zijn om deze vroege zomerdagen in hartje winter niet te benutten en zo werd de op woensdag 27 februari geplande werkdag aan de modelbaan eenvoudigweg omgevormd tot de eerste lange fotodag van het jaar.

 

De Ardennen vormden de bestemming van onze trip, eerst en vooral omdat ik per sé ook eens de klim wou doen in La Venne (voor het zicht op lijn 42, de vallei van de Amblève en de IC uit Luxemburg op het fraaie viaduct), maar ook omdat ik via de galerij van Drehscheibe-Online opnieuw een zeer fraaie foto was tegengekomen van een ander viaduct, namelijk dat van Sint-Martens-Voeren langsheen lijn 24. Na wat opzoekwerk, leek het perfect mogelijk om beide puntjes met elkaar te combineren en zo stonden we een dik uur na ons vertrek in La Venne, aan de rand van een in de herfst geoogst veld, vanwaar onze blik viel op het viaduct, het daarachter gelegen dorp en een heuvelrug, die aan de linkerkant de grens met Nederland vormt. Het viaduct zelf bestaat uit één grote en elf kleinere staalbetonbogen, al zie je ze wel niet allemaal op de foto.

 

We moesten er trouwens niet lang wachten op onze eerste cargo, een door Lineas-Traxx 2832 voortgesleepte korte staaltrein. Mooi :-)

 

PS: Mocht iemand toevallig weten welke trein dit is – altijd welkom!

----------

Sint-Martens-Voeren, 27/02/2019

LINΞΛS 2832

2,521 views
71 faves
18 comments
Taken on February 27, 2019