Rondom de Veluwe dl 1 Heelsum-Hattem Lente 2014
Eind februari 2014, na een weekje pauze vanwege een griepje, hervatten we onze wekelijkse wandelingen met "Een wandeling rondom de Veluwe", in het gidsje aangeprezen als de langste boswandeling van Nederland, namelijk 280 kilometer lang.
Met het nodige puzzelen had ik weer een etappeïndeling gemaakt die enerzijds de mogelijkheid bood om de begin- en eindpunten van de etappes goed per openbaar vervoer te kunnen aan- en afreizen, en anderzijds zoveel mogelijk voor mij ideale etappeafstanden tussen 30 en 35 kilometer zou realiseren.
In afwijking van de aanbeveling van het gidsje begonnen we de rondwandeling niet in Hattem, maar in Heelsum, met een etappe naar Ede. Dat had een heel banale verklaring: door de griep was ik nog niet helemaal in conditie en deze eerste etappe zou volgens de gemaakte planning ook de kortste zijn van alle etappes, namelijk nog geen 25 kilometer. Ook hoopte ik daardoor de oost- en zuidkant van het Veluwemassief pas te belopen als de bomen inmiddels uitgelopen zouden zijn. In maart 2012, toen ik het Maarten van Rossumpad volgde, liep ik immers ook langs de zuid- en oostkant, en toen was alles nog kaal.
We hebben gelopen:
27-2: Heelsum-Ede
5-3: Ede-Harskamp
10-3: Harskamp-Putten
13-3: Putten-Nunspeet
19-03: Nunspeet-Hattem.
Voor het tweede deel, van Hattem naar Heelsum, zie hier.
159 photos · 178 views
1