new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Ahmed Marcouch | by Roel Wijnants
Back to photostream

Ahmed Marcouch

Ahmed Marcouch is een PvdA politicus. Ahmed Marcouch is vooral bekend als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart (2006-2010). Hij werd voor 2010 niet herkozen als stadsdeelvoorzitter. In 2010 stond hij op de PvdA kandidatenlijst voor tweedekamer verkiezingen.

 

In 1979 werden de tienjarige Ahmed en de rest van het gezin met hun vader herenigd. De familie woonde in de Oosterparkbuurt in Amsterdam. In Marokko had hij niet op school gezeten. Op de Vierde Montessorischool in Amsterdam-Oost leerde hij in twee jaar Nederlands en lezen en schrijven. Hij ging naar het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de MTS en begon zijn loopbaan als ziekenverzorger bij woonzorgcentrum Leo Polakhuis te Amsterdam. Vervolgens werkte hij vanaf 1993 tien jaar bij de Amsterdamse politie, de laatste vijf als brigadier. In die periode deed hij tevens de hbo lerarenopleiding maatschappijleer. Hij was leraar maatschappijleer aan het ROC en werkte bij de gemeente Amsterdam als procesmanager jeugdbeleid. Hij kreeg bekendheid als woordvoerder en bestuurslid van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO).

Hij stelde voor om islamonderwijs te geven op openbare scholen. Ook wilde hij jongeren die zich misdroegen en slechts een verblijfsvergunning hadden het land uit kunnen zetten. Hij zette zich sterk in voor de homo-emancipatie in Slotervaart en in moslimkringen. Zo startte de Gay Parade in 2009 vanuit Slotervaart.Zijn beleid kwam hem ook op tegenstand te staan, onder andere vanuit de Marokkaanse bevolking. Op 4 oktober 2008 woonde hij het Suikerfeest bij, dat het COC voor een groep moslimhomo's organiseerde. De boze reacties leidden tot een gesprek tussen Marcouch en dertig verontwaardigde Marokkaanse mannen. Na afloop zei een derde van de groep: "Inderdaad, waar hebben we het nou over? In Casablanca sterft het van de nichten".

info bronwikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Marcouch

3,655 views
1 fave
6 comments
Taken on October 10, 2010