flickr-free-ic3d pan white

"Manneken Pis" "Little Man Piss" in Brussels

Avant le petit statue on peut lire:

 

Habillages de Manneken Pis / Aankledingen van Manneken Pis

Avril 2009 April

 

à l' occasion de la première apparition dans le journal "Spirou" en 1938.

Ter gelegenheid van de eerste verschijning van het stripfiguurtje in 1938.

 

Manneken Pis is een standbeeldje in het centrum van Brussel en stelt een plassend jongetje voor. Het 58 cm grote ventje op een sokkel is geplaatst op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het betreft een bronzen beeldje dat Hiëronymus Duquesnoy in 1619 in opdracht van het stadsbestuur heeft gemaakt als versiering van een publieke fontein waarbij het lijkt alsof het jongetje urineert. Bij speciale gelegenheden plast hij bier of wijn in plaats van water.

 

Manneken Pis is wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die om zijn persoon werden geweven. De bekendste legende verhaalt over een jongetje dat de stad gered had door vlammen of een brandende lont te blussen door erop te plassen.

 

lees meer:

 

nl.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis_van_Brussel

 

Manneken Pis (Dutch for little man urinating), also known in French as the petit Julien, is a famous Brussels landmark. It is a small bronze fountain sculpture depicting a naked little boy urinating into the fountain's basin. "Manneken Pis" is prounounced "mahn-ekuh pees."

 

en.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis

www.citytravelguide.gr//city.php?url=brussels&todo=li...

6,636 views
0 faves
0 comments
Taken on May 1, 2009