new icn messageflickr-free-ic3d pan white
nieuwe passage geopend Erasmus MC | by dietmut
Back to photostream

nieuwe passage geopend Erasmus MC

De passage

Verbindende avenue

Doordat het huidige Erasmus MC – Sophia, de faculteit (witte toren) en het Thoraxcentrum blijven staan, wordt de nieuwbouw met behulp van een brede straat, de passage genoemd, verbonden met de bestaande bouw. Deze karakteristieke ruimte helpt bij oriëntatie en wayfinding en biedt een heldere ontsluiting voor patiënten, bezoekers en studenten.

 

Gebruikers van de parkeergarage onder de facultaire gebouwen lopen op niveau 1, vanuit de garage, direct de passage op. Onder de publiekspassage ligt de verbindingsstraat voor de goederenlogistiek. Doordat dit op een ander niveau plaatsvindt blijft de goederenlogistiek gescheiden van de publieke stromen, wat wel zo prettig is voor zowel bezoeker, patiënt als medewerker.

 

Op 7 januari 2014 is in het Erasmus MC de Passage en het Plein in gebruik genomen. Dit ruime en overdekte publieksgebied van 20 meter breed en 300 meter lang wordt voor iedereen toegankelijk. De grote glazen overkapping, de backbone, verbindt het nieuwe medisch centrum met de bestaande faculteitsgebouwen. In de Passage worden medio mei 2014 een restaurant en een paar winkels geopend, waaronder een kleine supermarkt.

(Erasmus MC)

 

2,114 views
1 fave
1 comment
Taken on January 14, 2014