new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Sant Jaume de Frontanyá | by Jose Luis Mieza Photography
Back to group

Sant Jaume de Frontanyá

View On Black

 

Sant Jaume de Frontanyà és el municipi més petit de Catalunya, actualment té tan sols 31 habitants. Situat a la comarca del Berguedà, en el límit amb el Ripollès, just a la serralada del pre-pirineu. En el nucli s’hi troba un magnífic exemplar d’església romànica dedicada a Sant Jaume, i que està considerada la catedral del romànic al Berguedà. El nucli urbà es desenvolupa al voltant de l’església, i més enllà d’aquest nucli pròpiament dit, s’hi troben unes cases de pagès, cadascuna amb la seva pròpia història. Podem recomanar el poble de Sant Jaume de Frontanyà pel seu entorn i la seva tranquil·litat. Gaudiu a Sant Jaume de les diferents èpoques de l’any, la gran varietat de bolets que hi creixen; la famosa “Edelweis”, més popular a les nostres terres com a “flor de neu”, a més, prop de Sant Jaume es pot visitar l’ermita pre-romànica de Tubau i el Santuari de Santa Maria del Oms.

 

Sant Jaume de Frontanya is the smallest town in Catalonia, currently has only 31 inhabitants. Located in the Berguedà region, on the border with Ripollès, just mountains of the Pyrenees. At the core there is a magnificent example of Romanesque church dedicated to St. James, which is considered to Berguedà Romanesque cathedral. The village developed around the church, and beyond this nucleus itself, there are several country houses, each with its own history. We recommend the village of Sant Jaume de Frontanya by its environment and its tranquility. Treat yourself to St James the different seasons, the variety of mushrooms that grow the famous "Edelweis" most popular in our lands as "flower of snow", also near Sant Jaume can visit the pre-Romanesque chapel of Tubau and the Sanctuary of Santa Maria Olmos.

 

Sant Jaume de Frontanyà es el municipio más pequeño de Cataluña, actualmente tiene sólo 31 habitantes. Situado en la comarca del Berguedà, en el límite con el Ripollès, justo en la cordillera del pre-pirineo. En el núcleo se encuentra un magnífico ejemplar de iglesia románica dedicada a Santiago, y que está considerada la catedral del románico en el Berguedà. El núcleo urbano se desarrolla alrededor de la iglesia, y más allá de este núcleo propiamente dicho, se encuentran unas casas rurales, cada una con su propia historia. Podemos recomendar el pueblo de Sant Jaume de Frontanyà por su entorno y su tranquilidad. Disfrute en Sant Jaume de las diferentes épocas del año, la gran variedad de setas que crecen, la famosa "Edelweis", más popular en nuestras tierras como "flor de nieve", además, cerca de Santiago se puede visitar la ermita prerrománica de Tubau y el Santuario de Santa María del Oms.

23,089 views
77 faves
362 comments
Taken on October 23, 2009