new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Sant Romá de Sau | by Jose Luis Mieza Photography
Back to group

Sant Romá de Sau

View On Black View My Recent

 

Luciti

 

Sant Romà de Sau és una entitat de població del municipi de Vilanova de Sau a la comarca d'Osona. Els seus orígens situen a la població de Sau en el 917 i, l'església parroquial, al segle XI. L'actual població es va formar quan al 1962 en va construir l'embassament de Sau que havia de cobrir l'antic poblat. Tot i estar força despoblat (ja al nomenclàtor de 1860 la parròquia figurava com "deshabitada"), comptava amb unes quantes masies, un pont romànic i una bonica església que reapareix en èpoques de sequera.

 

Sant Romà de Sau es una entidad de población del municipio de Vilanova de Sau en la comarca de Osona. Sus orígenes sitúan a la población de Sau en el 917 y, la iglesia parroquial, en el siglo XI. La actual población se formó cuando en 1962 construyó el embalse de Sau que debía cubrir el antiguo poblado. A pesar de estar bastante despoblado (ya en el nomenclátor de 1860 la parroquia figuraba como "deshabitada"), contaba con unas cuantas casas, un puente románico y una bonita iglesia que reaparece en épocas de sequía.

 

Sant Romà de Sau is an entity of the municipality of Vilanova de Sau Osona to. Its origins lie in the town of Sau in 917, and the parish church, in the eleventh century. The current population was formed in 1962 when it was built in the Sau reservoir had filled the old town. Despite being quite deserted (since the 1860 Gazetteer of the parish listed as "uninhabited"), had a few farmhouses, a bridge and a beautiful Romanesque church, which reappears in times of drought.

2,031 views
15 faves
130 comments
Taken on December 8, 2009