flickr-free-ic3d pan white

Lastebil gjennom is.

Lastebil gjennom is.

Lørdag 23.03.03 kl 15.00 ble R/S "Knut Hoem" spurt om assistanse da lastebilen til Myre Trelast A/S hadde gått gjennom isen på Alsvåg vannet ved Myre.

Bilen gikk gjennom isen 100-150 m fra land på 3,5 m dybde .Lastebilen var på tur til et hytteområde i Alsvågmarka med trevirke.

R/S stilte med dykker , dykkerleder og utstyr for å bistå ved heving. Det viste seg at bunnen bestod av mudd slik at bilen var sunket ned i 1,5 m.

Bergingsbil kom til for å prøve å vinsje bilen opp på isen etter at R/S dykker hadde festet stropper, det viste seg at det var vanskelig å få bak enden på bilen opp på iskanten..

Trevirke ble brukt for å få bilen til å entre på iskanten. Etter en tid fikk R/S dykker løfteputer under bilen noe som hjalp til.

Etter flere forsøk ,og bilen så vidt var begynt å entre på kanten røk slepewire . Det ble besluttet å avvente til lys dag for å fortsette hevingen..

 

Til opplysning så berget sjåføren seg, isen ble av "lokalkjente" betegnet som trygg 40-50 cm tykk noe som viste seg å være total skivebom. Det ble samme dag sendt ut melding lokalt på radio varsel om utrygg is.

 

Dykker Jan Lund.

Foto Halstein Nilsen.

  

305 views
0 faves
0 comments
Taken on July 17, 2012