new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Santa Sofia. Istanbul | by Quim Bahí
Back to photostream

Santa Sofia. Istanbul

Es considera l'obra més gran i sagrada de l'època Bizantina. Va ser utilitzada com església durant 916 anys, des de la seva construcció l'any 537 fins al dia de la conquesta d'Istanbul l'any 1453. Des d'aquesta data fins a 1934, durant 481 anys, es va utilitzar com a mesquita. Després de passar una restauració complerta per ordre de Kemal Atatürk, fundador de la república Turca, el febrer de 1935, va ser inaugurada com a museu.

 

L'obra original es va realitzar de maons i pedra. En l'antiguitat els mosaics estaven envoltats amb peces de cristall o or, que havien estat incrustats curosament en tots els angles, donant la sensació de vida i moviment als mosaics, dels quals en queden mostres. Per desgràcia, des que es van exposar els mosaics de les parets a les visites, milers de turistes s'han dedicat a emportar-se peces dels mosaics com a record. Alguns mosaics han estat protegits amb vidres en els últims anys.

 

A un poble del final del Gironés, el que haguessin fet és tirar-ho a terra per poder fer una rotonda a sobre amb el vist-i-plau del Regent i del seu seguici.

3,461 views
8 faves
14 comments
Taken on October 8, 2011