new icn messageflickr-free-ic3d pan white

El sommni de Conques.

Conques , Concas en occità, és un municipi del departament francès de l'Avairon, a la regió de Migdia-Pirineus. Està catalogat com un dels pobles més bonics de França i és el lloc on es pot trobar l'abadia de Santa Fe de Conques.

 

Els pelegrins van començar a arribar a aquest lloc en el segle XI quan els monjos de l'abadia van obtenir les relíquies de Sainte Foy, una de les primeres màrtirs cristianes. L'abadia des de llavors és parada dins del Camí francès de Santiago.

 

La vila de Conques conta amb tot just 300 habitants i s'aferra al vessant d'una muntanya, no hi ha cap sola casa d'aquesta vila que trenqui amb l'harmonia del paisatge. El seu carrer principal s'obri a l'abadia de Sainte-Foy que sens dubte és l'edificació més important.

 

L'interior de l'Abadia és d'estil romànic amb una nau molt elevada i tres capelles en l'extrem aquest (construïdes per a proporcionar més altars als pelegrins. La seva construcció data d'entre els anys 1045 i 1060. Cal destacar d'aquest conjunt històric i monumental el tresor de l'abadia que ha aconseguit sobreviure a la Revolució amagat per la gent del poble.

     

NO PHOTO-SHOP

1,486 views
8 faves
28 comments
Taken on July 23, 2009