new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Aptenodytes patagonicus

Pingüí rei / Pingüino rey / Königspinguin / Manchot royal / King penguin

Zooh!, Zürich (Switzerland).

© All rights reserved

***************************************************************************************************************

El Pingüí Rei és el segon més gran dels pingüins després del Pingüí emperador (Aptenodytes forsteri). Viuen en la zona circumpolar antàrtica i illes subantárticas.

 

Tant mascles com femelles arriben a pesar 15 - 16 kgs. a l'inici de l'època de seguici, baixant a 13 i 11 kgs. respectivament al final d'aquesta. La seva alçària arriba a 100 cm i les cries nascudes poden amidar tant com els seus pares.

 

El cicle de nidificació comença quan ambdós adults van a terra per a mudar les seves plomes; després tornen al mar uns 20 dies per a alimentar-se i adquirir reserves.

 

Les femelles col·loquen l'ou al niu, que no és més que una depressió en el sòl, el qual és incubat per ambdós pares qui s'alternen col·locant-lo sobre les potes i tapant-lo amb les plomes del seu abdomen. El temps d'incubació és de 54 dies.

 

[Fitxa]

 

[Font]

1,201 views
2 faves
15 comments
Taken on August 9, 2009