new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Tug Holland into trouble by engine failure! - Zeesleper Holland in de problemen door uitval motor! | by PortSite
Back to album

Tug Holland into trouble by engine failure! - Zeesleper Holland in de problemen door uitval motor!

Sponsor trip Sea tug / Zeesleepboot "Holland", 2012-04-15

 

Almost in trouble

When mooring tug "Holland" in the habor of Harlingen arose a problem with the main engine.

This was stopped for reversing her.

However, two small screws were shaken loose, this was the fuel supply stops.

 

In order to strike back, first the engine and propeller stopped. After this, the camshaft will be manipulated, and then the motor is re-started with compressed air in the other direction. With the stock air is normally possible to at least 12 times to start. But then you have to have fuel of course!

 

Thanks to the proper seamanship of the captain and the use of the bow propeller, we were able to slow down and reached the quay. Fortunately there was enough quay space. On the quay stood an elderly man with a bicycle, who helped with the bunches. So our trip was still good ending.

  

Bijna brokken

Tijdens het binnenvaren van de "Holland" in thuishaven Harlingen werd de motor stopgezet, om achteruit te kunnen slaan. Echter twee kleine schrooefjes waren losgetrild waardoor de brandstoftoevoer was gestopt.

 

Om achteruit te kunnen slaan moet eerst de motor met schroef helemaal gestopt worden. Hierna wordt de nokkenas versteld en dan wordt de motor met perslucht opnieuw gestart in de andere richting. Door de aanwezige voorraad perslucht is het normaal mogelijk om minimaal 12 keer te kunnen starten. Maar ja dan moet je wel brandstoftoevoer hebben natuurlijk!

 

Dank zij de adequate stuurkunsten van de kapitein en met het gebruik van de boegschroef zagen we kans om voldoende vaart te minderen en aan de hoge wal te komen. Gelukkig was er voldoende kade ruimte. Op de kade stond een wat oudere man met fiets, die hielp met het aannemen van de trossen. De voortros was geen echt probleem. Op het achterdek liep de spanning hoger op. Door de wind dreef het achtersteven langzaam van de kade en het over gooien van het werptouw (keesje) mislukte tot drie keer. Gelukkig was deze worp door de machinist uiteindelijk een voltreffer en onze redder op de kade legde snel de tros om bolder van ligplaats 13. Zo liep onze tocht toch nog goed ten einde. Spannend was het wel!

 

Conclusie, wordt net als ik donateur van Zeesleepboot “Holland”, want dan beleef je nog eens wat!

963 views
1 fave
0 comments
Taken on April 15, 2012