new icn messageflickr-free-ic3d pan white
nº300, Les sorpreses del desert | by Pol Llopart
Back to group

nº300, Les sorpreses del desert

In the middle of the desert of Jordan through the desert landscape at Wadi rum, a goods train, full of phospate for the port of Aqaba, from the northern mine, at Al-hasa.

 

في وسط الصحراء الاردنية من خلال المناظر الطبيعية الصحراوية في وادي رم، قطار البضاعة عن ميناء العقبة، من المنجم الشمالية ، في الأحساء.

 

Català: Quant vaig obrir aquest Flickr, el Novembre del 2008, no esperava pas arribar a la foto numero 300, ni molt menys arribar amb tantes visites (23.000 a la galeria i quasi 100.000 en general ) ni comentaris, i això es gràcies a tots vosaltres. I si no m’esperava tot això, ni m’ho hagués imaginat que la foto 300 seria, una foto a 3.500 km de casa meva, en mig d’un desert de Jordània, entre els països de Israel i l’Aràbia Saudí.

 

La historia de aquesta foto va començar d’hora, després de estar visitant durant dos dies Petra (si teniu mai l’oportunitat de visitar aquest lloc, no ho dubteu dues vegades d’anar-hi per que val molt la pena). Eren les 7 del matí i el nostre amic/taxista Amin ens passaria a buscar amb el seu cotxe per portar-nos al desert, el Wadi Rum. Coneixia l'existència d’un ferrocarril que travessava el desert i anava al port d' Aqaba (Jordània), i volia intentar caçar-lo . Com que era divendres, dia de festa per tots els països musulmans, dubtava si el tren circularia i vam preguntar a l’Amin si sabia a quines hores podríem veure el tren, ens va contestar dient-nos: “The Wadi Rum train, always run”. Em va resoldre una mica la meva pregunta, tot i que no feia gaire per ells treballar en dia de festa. Després de 1h i mitja de viatge arribem al Wadi Rum i ja es veu la via, la carretera va paral•lela a la via del tren durant més o menys 15km, fins que la carretera es desvia cap al poble de Rum. Passaven els quilometres, ja ens desviàvem i anàvem cap el poble, i ja pensava que no podria fotografiar el tren... Tot just en aquell precís moment el meu pare, que seia el seient de davant, la veure com un tren de 30 vagons carregats de fosfats i dues locomotores GE U17C desfilaven per el mig del desert, mon pare va avisar: “The train, the train”. L’Amin va entendre perfectament les paraules va fer un gir de 180 graus, i va anar a buscar un lloc més a prop de la via. I aquest n’és el resultat, espero que us agradi, i si heu llegit fins aquí us felicito per haver llegit aquest totxo. Enviar salutacions i agraïments als maquinistes, a l’Amin, el taxista que amb ell vam recorre mig Jordània i als meus pares que apart de regalar-me aquest gran viatge per el mon àrab, també em van deixar gaudir del ferrocarril tan lluny de casa. Un altre dia posaré una foto del mateix tren, pocs moments desprès.

  

Castellano: Abrí este Flickr, en Noviembre del 2008, entonces no esperaba llegar la foto numero 300, ni mucho menos llegar con tantas visitas (23.000 en la galería y casi 100.000 en general) ni comentarios, y eso es gracias a todos vosotros. Y si no me esperaba todo esto, ni me lo hubiera imaginado que la foto 300 sería, una foto a 3.500 km de mi casa, en medio de un desierto de Jordania, entre los países de Israel y Arabia Saudí.

 

La historia de esta foto comenzó temprano, después de estar visitando durante dos días Petra (si tiene nunca la oportunidad de visitar este lugar, no lo dudéis dos veces de ir ya que vale mucho la pena). Eran las 7 de la mañana y nuestro amigo / taxista Amin nos pasaría a buscar con su coche para llevarnos al desierto, el Wadi Rum. Conocía la existencia de un ferrocarril que atravesaba el desierto e iba a Aqaba, el puerto de Jordania, i quería intentar hacerle una foto. Como era viernes, día de fiesta para todos los países musulmanes, dudaba si el tren circularía y preguntamos Amin si sabía a qué horas podríamos ver el tren, nos contestó diciéndonos: "The Wadi Rum train, always run”. Me aclaro un poco mi pregunta, aunque no hacía mucho por ellos trabajar en día de fiesta. Después de 1h y media de viaje llegamos al Wadi Rum y ya se ve la vía, la carretera va paralela a la vía del tren durante más o menos 15 km, hasta que la carretera se desvía hacia el pueblo de Rum. Pasaban los kilómetros, ya nos íbamos desviando hacia el pueblo, y ya pensaba que no podría fotografiar el tren... En ese preciso momento mi padre, que estaba sentado el asiento delantero, vio como un tren de 30 vagones llenos de fosfatos y dos locomotoras GE U17C desfilaban por el medio del desierto, mi padre avisó: "The train, the train". Amin entendió perfectamente las palabras dio un giro de 180 grados, y fue a buscar un lugar más cerca de la vía. Y este es el resultado, espero que os guste, y si habéis leído hasta aquí os felicito por haber leído este tocho de texto. Enviar saludos y agradecimientos a los maquinistas, a Amin, el taxista que con él nos recorrimos medio Jordania ya mis padres que aparte de regalarme este gran viaje por el mundo árabe, también me dejaron disfrutar del ferrocarril, tan lejos de casa. Otro día pondré una foto del mismo tren, pocos momentos después.

10,125 views
18 faves
38 comments
Taken on April 27, 2011