new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Liefde is...

20100225_1870

 

View On Black

 

Ik was toevallig eergisteren in 'sHertogenbosch en heb deze prachtige kathedraal bezocht. Heb hier een aantal kerkinterieurfoto's gemaakt. Toen nog geen idee dat deze kerk een paar dagen later het NOS journaal zou halen.

 

28 februari 2010, NOS journaal.

Enkele honderden actievoerende homo's zijn vanochtend afgekomen op de mis in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

 

Aanleiding voor het protest is de ophef rond de homoseksuele Prins Carnaval van Reusel. De pastoor weigerde hem tijdens de communie vanwege zijn openlijke homoseksualiteit.

 

Geen hostie

Bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch zei eergisteren nog vast te willen houden aan de standpunten van Rome om praktiserende homoseksuelen niet ter communie te laten gaan.

 

Homoseksuelen en sympathisanten wilden in de Sint-Jan de mis bijwonen. In overleg met het bisdom was besloten geen hostie uit te reiken.

 

Toen dit tijdens de mis nog eens werd gezegd, liep ongeveer de helft van de kerkgangers zingend en boe-roepend de kathedraal uit.

 

- einde tekst NOS journaal -

 

Maar als je de kranten en de nieuwsmedia van de afgelopen jaren er op naleest (seksueel misbruik, pedofilie, homoseksualiteit e.d.) met name in de Katholieke kerken en kloosters wereldwijd, zou je juist denken dat de Katholieke Kerk bij uitstek een de plek is waar homo's van harte welkom zijn.

1,898 views
3 faves
33 comments
Taken on February 25, 2010