new icn messageflickr-free-ic3d pan white
City Hall (9) | by Luc B - PhLB
Back to group

City Hall (9)

Glow manifestation Eindhoven

 

The City Hall of Eindhoven is illuminated with video projections by the French Skertzò. It looks like the facade is broken open so the interior of the building is visible. It appears to be a living creature that with his boundless energy manipulates his environment. Eindhoven is put down as a city where the impossible is made possible.

 

Het Franse Skertzò bestaat uit Jean-Michel Quesne and Hélène Richard. Beiden zijn afkomstig uit de theater- en filmwereld waar ze uitgebreide ervaring met verlichtingstechnieken hebben opgedaan. Tegenwoordig werken ze samen aan autonome producties. Een centrale plaats is daarbij weggelegd voor het op een bijzondere wijze aanlichten van gebouwen. Vaak vertellen ze met beeld en geluid een kort verhaal rond de geschiedenis of de betekenis van de locatie.

Tijdens GLOW zetten zij het Stadhuis in het volle licht met behulp van videoprojecties. Daarbij lijkt het of de gevel wordt opengebroken en het inwendige van het bouwwerk zichtbaar wordt. Het gebouw blijkt een levend wezen te zijn dat een tomeloze energie aan de dag legt om zijn omgeving te verbouwen en te ontwikkelen. Eindhoven wordt neergezet als een stad waar wordt gepoogd het onmogelijke mogelijk te maken.

 

1,226 views
6 faves
10 comments
Taken on November 8, 2010