new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Trainsmania Lille 2019 | by Peter Van Gestel
Back to photostream

Trainsmania Lille 2019

Lourmarin Bessège

N

 

Enkele indrukken na een zeer gesmaakte beurs op zaterdag.

 

Rijsel was in topform. S'avonds trok carnaval door de straten. De straten rond het station liepen dan ook overvol met mensen. Gelukkig waren we met de trein en konden we vlot weer weg uit de stad. Al keek ik als Kempenaar vreemd op om snipers op het dak van het stationsgebouw te ontdekken en vele groepen gewapende soldaten in de massa te zien. Maar goed, we wijken af.

Op de beurs zelf was het eveneens druk. Blijkbaar had men op TV reclame gemaakt. De massa had daardoor zijn weg gevonden naar de beurs. Door de kleinere oppervlakte van de beurs was het geregeld drummen. Een rijk aanbod aan Franse artisanalen was op post. De zelfbouwer in mij was in zijn nopjes want er viel veel te ontdekken. Ook een groot aanbod aan verkopers van rollend materiaal. En ja ik heb enkele leuke wagentjes op de kop kunnen tikken. Er zitten weer enkele ombouwprojecten te bruisen om mijn tijdperk III NMBS goederenwagenbestand aan te vullen.

Opmerkelijk is dat in Frankrijk tijdperk III de populairste tijdsperiode is. De meeste getoonde baantjes zijn tijdperk III. Dit trekt zich door op de verkoopsstands. Eenzelfde wagentype tijdperk III of IV kent een aanzienlijk prijsverschil op de tweedehandsmarkt. Voor tijdperk III gaat de prijs merkelijk omhoog. Als tijdperk III fan besef ik dan dat ik de foute keuze gemaakt heb om Belgisch te gaan. Ten zuiden van de grens is het aanbod zoveel groter.

N-spoor was in overvloed aanwezig. Niet alleen bij de handelaars maar ook bij de getoonde banen. Zoals ik het aanvoel was de klemtoon van de beurs verschoven van de grotere schalen naar schaal N. De ontdekking voor mij was het N-spoor baantje station van Bessège. De railbouw daarvan is zo mooi uitgevoerd dat het voor mij de topper van de beurs is. Het kan niet anders of dit spoor was uitgevoerd als volledige zelfbouw op houten latjes, knap!

1,124 views
3 faves
0 comments
Taken on May 4, 2019