Radio Delmare 1979
© Jos van Heerden - "In 1979 verbleef ik een paar weken op de mv Martina van Radio Delmare, waar ik deze foto’s maakte. Een opvallend enthousiast team maakte programma’s vanaf het voormalig zeil/stoomschip, dat in erg slechte staat was. Delmare had voorheen betere schepen, maar die waren in beslag genomen. Toen ik aan boord was was de zender helaas defect. Er werd alles aan gedaan om de oude zender uit Belgisch Congo weer aan de praat te krijgen op de 192 meter. Met heel weinig eten en drinken bleef gek genoeg de sfeer geweldig goed, op het dek werd gevoetbald.
Ik herinner me een warme zomerdag, we hadden zin in bier. Het anker werd binnengehaald, de motor gestart en met enorm veel rook uit de schoorsteen vertrokken we. Binnen mum van tijd verscheen de kustwacht om ons in de gaten te houden, even later verdwenen ze weer. Toen we bij een druk strand aankwamen gingen een paar mannen met een rubberboot richting het strand en haalden bier. Ik had de verbaasde zonaanbidders wel willen zien die de enorm vieze mannen zagen aankomen.
Toen we een paar weken later van boord gingen liep ik met Peter van de Holst richting het Delmare-kantoor in Den Haag. Groot was zijn teleurstelling toen bleek dat het kantoor leeg en verlaten bleek te zijn, de organisatie bestond niet meer.
Heel zuur voor de medewerkers, want die hadden werkelijk jarenlang hun hele leven Ingesteld op de zender.
Peter vroeg me een paar jaar later om bij Radio Unique te komen. In 1985 begon ik samen met twee andere Unique-ers bij Radio Monique op de Ross Revenge."
18 photos · 309 views