new icn messageflickr-free-ic3d pan white
DBC 6455 met Electroluxtrein in Alphen aan den Rijn | by NS Bodegraven
Back to photostream

DBC 6455 met Electroluxtrein in Alphen aan den Rijn

DBC 6455 met Electroluxtrein in Alphen aan den Rijn

 

ALPHEN AAN DEN RIJN: Sinds medio juli 2015 wordt het Alphense witgoedbedrijf 'Electrolux' weer overdag bediend. Een mooi moment om even terug te kijken in het fotoarchief.

 

Op dinsdag 5 juli 2016 werd Electrolux weer bediend en dit keer door één van de nog twee geel/grijze 6400'en, de 6455.

 

De 6455 steekt hier de Magazijnweg/Handelsweg over om met een sleepje van acht gesloten wagens naar het bedrijf toe te rijden, een paar minuten later stond het geheel in de overdekte loods.

 

Voor iedereen die de bediening bij het bedrijf wil doen: De trein komt om +- 15:19 aan te Alphen aan den Rijn op spoor 4, daarna zal deze de SP naar Gouda voorlaten en soms ook de IC naar Leiden Centraal voorlaten, om over te steken naar het omloopspoor. De trein kán zowel eerst op het enkelsporige deel wachten als op het omloopspoor zelve, dit is de keuze van de machinist om de bediening uit te voeren.

 

De locomotief gaat van de aanvoertrein af om naar de loods van Electrolux te rijden om dán de afvoertrein naar het omloopspoor te brengen.

 

De locomotief gaat dan naar het enkelsporige deel terug om de aanvoer te brengen. Dit kan zowel geduwd als getrokken. Als de trein op het enkelsporige deel staat wordt deze getrokken en als deze op het omloopspoor staat wordt deze achteruit geduwd naar de loods. De machinist staat dan op de achterste gesloten wagen.

 

Als de aanvoer geleverd is wordt weer naar het omloopspoor gereden om de afvoertrein richting het S-bord bij de overweg bij de Laan der Continenten te brengen en als het pad vrij is naar spoor 4 te rijden.

 

Als laatste verlaat de trein om 17:39 gelijktijdig met de IC naar Utrecht Centraal Alphen aan den Rijn.

 

De trein rijdt op dinsdag, donderdag en vrijdag. Uitval is wel eens mogelijk, die pech heb ik zelf helaas ook genoeg meegemaakt.

 

Foto: © Matthijs Schreurs

Datum: 5/7/2016 16:30

Locatie: Magazijnweg/Handelsweg, Alphen aan den Rijn

1,827 views
48 faves
0 comments
Taken on July 5, 2016