new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Stoomritten tijdens de Furieade - 1-10-2016 | by RhB-Mikey
Back to photostream

Stoomritten tijdens de Furieade - 1-10-2016

Omdat de de Furie haar 100ste verjardag viert is er een aantal andere stoom machines uitgenodigd zoals een stoomtrein van de SSN.

daar moest ik natuurlijk bij wezen het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat er een vreemde trein op de Hoekse lijn te zien zal zijn.

Zo heb ik dan een aantal foto's gemaakt in mijn Woonplaats Maassluis

 

De trein pendelt dus van Maassluis naar Hoek van Holland weer naar maassluis en vervolgs naar Rotterdam Centraal

 

----------------------------------------

De 37ste Furieade

 

Op de eerste zaterdag van oktober in 1980 vaarde de Furie voor het eerst op eigen kracht de haven van Maassluis binnen. De Furie, een stoomzeesleper, was door een aantal enthousiaste Maassluizers gered van de sloop. Zij had een grote rol gespeeld in de tv-serie "Hollands Glorie" waar zij het schip was van de hoofdpersoon Jan de Wandelaar.

Om die eerste binnenkomst toch wat luister bij te zetten werd er een klein feestje om heen gebouwd. Dat was zo'n succes dat besloten werd de stichting Maassluis Maritiem op te richten. Zij werden belast met het jaarlijks organiseren van de Furieade. Dat festijn werd steeds groter en groter en groeide uit tot gezellig en gemoedelijk evenement dat zich in het eerste weekend van oktober afspeelt rond de historische Binnenhaven en in de Binnenstad van Maassluis.

755 views
8 faves
2 comments
Taken on October 1, 2016