Crème de la Crème
NP3.nu – 21 januari t/m 27 februari 2011
Crème de la Crème – la condition humaine

Kunstenaars: Rob van de Werdt, Casandra Hernandez Velez, Astrid M.G.Rubie
Eind 2010 / begin 2011 initieert NP3 een drietal projecten waarin zij de overwogen artistieke keuze en haar curatorschap volledig loslaat en in de handen legt van big boss Google, de kunstenaar en ten slotte de burger. Volkomen beleidloos, zonder ballotage, zonder atelierbezoek en zonder discussie over het waarom en hoezo bij NP3: een kritisch onderzoek van NP3 naar de (on)mogelijkheid van het hedendaagse, experimenterende curatorschap.

Met het project Crème de la Crème gaf NP3 EENMALIG 'een ieder uit de maatschappij' de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid te nemen en de artistieke keuze voor NP3 te maken. NP3 roept de burger op, om in te grijpen en te bepalen wie de kunstenaars worden in haar tentoonstellingsruimtes NULL, DISplay en PROMO The Bill & Board.
De burger wiens e-mail als eerste op 12 december 2010 vanaf 12.00 uur binnen komt via ikbepaal@np3.nu won, waardoor de voorgedragen kunstenaar zijn of haar project mag uit gaan voeren in de gekozen ruimte:
PROMO: Burger: Nienke Vijlbrief | Kunstenaar: Rob van de Werdt
NULL: Burger: André Lubbelinkhof | Kunstenaar: Casandra Hernandez Velez
DISplay: Burger: Enrico den Daas | Kunstenaar: Astrid M.G. Rubie


NP3.nu – 13 februari 2011 van 15:00 tot 18:00 uur
Crème de la Crème – la condition humaine - Thé de la Thé

Kunstenaar: Rob van de Werdt, Casandra Hernandez Velez, Astrid M.G.Rubie
Muziek: celloduo Hanne Steffers en Lotte van Velthoven
Speciaal voor het project ‘Crème de la Crème - la condition humaine’ nodigt NP3 alle burgers uit voor een Thé de la Thé op zondagmiddag 13 februari. Onder het genot van thee, zoetigheden en klassieke muziek kunnen bezoekers van NP3 in een ongedwongen sfeer in alle rust kennis maken met de Crème de la Crème burgers, kunstenaars en hun werk. Thé de la Thé is de eerste in een reeks van nieuwsoortige openingsmomenten, waarin NP3 experimenteert met de vorm en invulling van een opening, midissage of finissage van presentaties.
63 photos · 58 views