new icn messageflickr-free-ic3d pan white
RRF 653-01 - Bergen op Zoom 21-02-2019. | by Freight, vintage & special railways
Back to photostream

RRF 653-01 - Bergen op Zoom 21-02-2019.

Helaas...een verlies aan diverse opdrachten aan andere vervoerders met ingaan van het nieuwe jaar heeft RRF doen besluiten hun drie 'Hommels' te doen verhuizen naar Freightliner, natuurlijk net als RRF zelf onderdeel van Genesee & Wyoming Inc. De prachtig gekleurde krachtpatsers zijn door dat feit namelijk niet meer op Nederlandse bodem te zien.

 

Ik zou echter geen echte liefhebber zijn van het loctype Class 66 als ik de vervanger van de mij favoriete locs niet ook een keertje zou gaan klikken. In dit geval is dat de anoniem zwarte 653-01 die in plaats van één van de hommels de Craiova Fordtrein tussen Sloe en Köln Eiffeltor van tractie voorziet. De machine is dan wel minder kleurrijk, het heerlijke geluid van de EMD krachtbron en het typerende karakter zijn als altijd aanwezig wanneer even ten zuiden van Bergen op Zoom met de volbeladen trein op weg naar C.RO Ports in de Sloehaven gepasseerd wordt.

 

Overigens was de 653-01 na het vertrek van de kleurrijke soortgenoten zeker niet de eerste keuze, immers deze loc was nodig voor keteltreinen die regelmatig tussen Rotterdam en Duitsland via Emmerich en dus het A15 tracé rijden. Daarom werd deze autotrein in eerste instantie gereden door een V100 maar zoals te verwachten komt dat toch wat broodnodige kracht tekort. Daarom reed de trein enige tijd met een tweetal V100en in multiple tractie en was een laatste oplossing tussen Venlo en Sloe een eloc voor de V100 te plaatsen wat natuurlijk geen oplossing bood tussen Venlo en Köln Eiffeltor. Omdat deze locs elders echter ook hard nodig zijn is ook dit geen praktische oplossing en lijkt de vertrouwde kracht van EMD in de vorm van een Class 66 toch weer even nodig.

 

Natuurlijk blijf ik het weggaan van de mooie soortgenoten heel erg jammer vinden maar wie weet krijgt deze 653-01 nog een metamorfose die ook hem het G&W jasje brengt. Hoop doet leven luidt het spreekwoord!

862 views
16 faves
5 comments
Taken on February 21, 2019