new icn messageflickr-free-ic3d pan white
RRF 561-05 - Sloehaven 🇳🇱 19-10-2018. | by Freight, vintage & special railways
Back to photostream

RRF 561-05 - Sloehaven 🇳🇱 19-10-2018.

Een vrijdags dagje hobbyen wat eens totaal anders liep dan verwacht en gepland, dat is de beste onschrijving voor vrijdag 19 oktober 2018. Begonnen zijnde met de SSN stoomtrein was het volgende doel Europorte met de Euro4000 in de Antwerpse haven. Iets waarop ik een eerdere poging 3 uur tevergeefs op wachtte en wat ook nu dezelfde kant op leek te gaan.

 

Er bleek na aankomst in Antwerpen geen activiteit te zijn maar wel een RRF 'Hommel' met volbeladen autotrein op weg te zijn naar de Sloehaven. Toen ook na de lunch nog geen spoor te zien was van Europorte achtte ik het een beter idee te kiezen voor dat wat zeker wel kwam, op weg naar de Sloehaven dus!

 

Bij aankomst aldaar legden we de binnenkomst van de trein vast maar bleek de zon ook perfect te staan voor de bediening zelf. Immers alleen op de laatste kilometer door de haven raak je de bovenleiding boven het spoor kwijt. Dat is voor dieseltractie simpelweg net even mooier.

 

We bevinden ons slechts enige tientallen meters van de poort van C.RO Ports, voorheen bekend als Cobelfret. Hier worden vele autotreinen gelost en belanden de auto's uiteindelijk op een schip wat ze naar Engeland vaart. De auto's die het stuur dus ook aan de rechtse kant hebben zijn dan ook bestemd voor de Britss markt.

 

De RRF 561-05 heeft een sleep Gefco autowagens aan de haak die volbeladen zijn met Fords gebouwd in het Roemeense Craiova. De fraaie hommel voorziet de tractie tussen Köln Eiffeltor en zoals hier te zien de eindbestemming in de Sloehaven en brengt wekelijks veelal twee volle sets. Ditmaal gebeurde dat op een heerlijk zonnige vrijdagmiddag.

 

Ikzelf kan het hobbynatige weekend natuurlijk bijna niet beter beginnen dan met een mooie Class 66 waarbij de hommels de grote favoriet zijn!

2,526 views
30 faves
5 comments
Taken on October 19, 2018