new icn messageflickr-free-ic3d pan white
RRF 561-04 - Lewedorp πŸ‡³πŸ‡± 18-07-2018. | by Freight, vintage & special railways
Back to photostream

RRF 561-04 - Lewedorp πŸ‡³πŸ‡± 18-07-2018.

Hij stond al een tijdje op mijn lijstje, een overdag rijdende 'hommel' met de uit Craiova afkomstige Fordtrein in en rondom het Sloegebied. Nu vielen alle steentjes eens precies op zijn plek dankzij een ruim tijdige melding.

 

Slechts een kleine 10 minuutjes na de strak op tijd rijdende aanvoertrein van DB Cargo (die ditmaal uit maarliefst één gasketelwagen bestond) is het aan de 561-04 om de volbeladen Gefco autowagens het Sloegebied in te trekken heerlijk fotografeerbaar in de Sloeboog. Ondanks de LPG trein van Captrain vrij snel zou volgen achtte ik de bediening naar C.RO belangrijker en zou verder in Sloe zelf wel gekeken worden of de combinatie met Captrain mogelijk was.

 

Het omlopen van de loc ging zoals verwacht erg snel en werd dus plek ingenomen langs het laatste stukje spoor naar de autoterminal waar geen bovenleiding meer te zien is. Deze foto tref je direct na dit exemplaar. Het geluk was met de domme toen Captrain nog niet op het emplacement aangekomen bleek omdat DBC voorrang kreeg de haven te verlaten. Dit betekend dat ook de LPG trein alsnog gefotografeerd kon worden.

 

Zo bewijst ook de klein en saai lijkende Sloehaven zich van een zeer gunstige kant te kunnen laten zien!

1,814 views
23 faves
2 comments
Taken on July 18, 2018