new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Småbedrifter i Uganda Foto: Ken Opprann | by noradno
Back to photostream

Småbedrifter i Uganda Foto: Ken Opprann

SWEP II / Strengthening Women Entrepreneurs Project (2014-2016) i Nord-Uganda tar sikte på å øke antall kvinner som tar del i arbeidslivet ved å starte småbedrifter.

 

Prosjektet tar også sikte på å lære kvinnene å spare penger og å reinvestere dem i andre sektorer for å kunne gi bedre avkastning. Enterprise Uganda hjelper til med forelesere og workshops i fem regioner i Nord-Uganda.

 

På bildet: I Soroti driver Ameco Anastasia kyllingfarm. Etter en sped begynelse med ti kyllinger har hun etter fire år med hard jobbing, over 1000 kyllinger i forskjellige størrelser. Gjennom SWEP-programmet har hun fått opplæring i business, hvordan hun kan reinvestere opptjente penger og få tilgang til markedet. Hun har leveringsavtaler med forskjellige hoteller i området og kan omsette for så mye som 1 million shilling i måneden. Det tilsvarer ca. 8800 norske kroner høsten 2015. Men ikke alt er rosenrødt. Hun forteller at flere har startet egne kyllingfarmer etter å ha sett hennes suksess. For øyeblikket er det tøft fordi andre oppdrettere underbyr henne på pris, for å komme inn på markedet.

 

Foto: Ken Opprann

402 views
0 faves
0 comments
Taken on October 3, 2015