new icn messageflickr-free-ic3d pan white
20-4-2017 - Visvliet | by Deweyhh
Back to photostream

20-4-2017 - Visvliet

Door de werkzaamheden in Assen was er tussen 16 en 30 april geen treinverkeer mogelijk tussen Hoogeveen en Groningen. De reizigerstreinen werden tussen Hoogeveen en Groningen vervangen door bussen. Het nog schamele goederenvervoer werd grotendeels in de nacht omgeleid over de dieselspoorlijn tussen Leeuwarden en Groningen. Alleen de afvoertrein tussen Onnen en Kijfhoek was bij daglicht te zien op deze spoorlijn.

 

Aangezien DB Schenker hun ATB-NG locomotieven nodig waren voor het s'nachts verslepen van NS reizigers materiaal tussen Leeuwarden en de Nedtrain werkplaats in Onnen werd de hulp van Locon ingeroepen om de afvoertrein te rijden tussen Zwolle en Onnen.

 

Nadat bij de 1e poging om deze trein te fotograferen bij Den Horn ik al donders veel geluk had gehad met een zongaatje, had ik niet durven hopen dat dit nog een keer zou gebeuren die week. Echter zat stond het geluk die week aan mij zijde, want waar het in heel Groningen bewolkt was trokken de wolken boven Visvliet 30 seconden voor doorkomst van de trein weg. Zo zien we in een avondzonnetje Locon's 1796 met trein 50595 naast de fraaie molen op weg naar Onnen.

 

 

3,010 views
72 faves
19 comments
Taken on April 20, 2017